DS MOTOR

El miracle de l’Institut Castellarnau

Un pilot durant la cursa 24h del Motociclisme / CEDIDA

– Mario Patinyo –

Són les 12 h en punt. S’apaguen els semàfors, se sent un tret i es fa un silenci sepulcral dins del box número 15 del Circuit de Barcelona-Catalunya. Tothom conté la respiració mentre mira com els pilots creuen la pista a peu per pujar sobre les seves motos i enfilar cap al final de la recta principal de Montmeló. És l’inici d’una cursa màgica, les 24 hores de Catalunya de motociclisme, que els estudiants de l’Institut Castellarnau viuen des de fa 16 anys en primera persona.

L’equip de l’institut observa el relleu del pilot

L’equip de l’institut observa el relleu del pilot / M. ROVIRA (CEDIDA)

Arribar fins a aquest moment no ha estat gens fàcil. Pel camí, tot un curs de treball que ha implicat alumnes i professors del centre de secundària sabadellenc. El projecte involucra dues famílies professionals: transport i manteniment de vehicles autopropulsats, per una banda; i sanitat, per l’altra.

Els primers fa mesos que treballen amb la Kawasaki ZX10R model 2016 que van estrenar l’any passat. Des de llavors, han dedicat moltes hores a la posada a punt de la motocicleta, especialment el darrer trimestre del curs. L’objectiu era aconseguir que sigui competitiva i pugui lluitar per un bon resultat entre els 56 equips participants, procedents de cinc nacionalitats diferents: França (27), Espanya (24), Suïssa (3), Alemanya (1) i la Guaiana Francesa (1).

La funció dels estudiants de Sanitat de l’institut Castellarnau és vetllar per la salut de tot el personal de l’equip i tractar les possibles lesions que puguin sorgir durant la cursa. També s’encarreguen de donar suport psicològic als pilots.

Enguany, els responsables de pilotar la moto sabadellenca han estat Àlex Valls, Fèlix Rodríguez, Roberto Martínez i, la novetat d’aquesta edició, Marc Guillamet. Aquests quatre herois han comptat amb l’assistència tècnica dels estudiants del centre sabadellenc, responsables durant tot el cap de setmana del manteniment de la Kawasaki número 36, dels canvis de rodes, dels proveïments de combustible i la reparació dels desperfectes soferts durant una exigent competició que enguany ha reunit 220 pilots i 6 marques diferents.

La cinquantena de voluntaris del Castellarnau han viscut la cursa amb autèntica passió fins al darrer minut. El cap de l’equip,

, reconeix que “ha estat una edició molt complicada per la calor i la pluja que va provocar problemes a molts equips”. No va ser el cas de la formació sabadellenca, que va saber refer-se d’una avaria elèctrica i d’una petita caiguda al pit lane per acabar en cinquè lloc absolut i segon de la categoria Open Superbike, amb 705 voltes.

“Pujar un any més al podi és una gran satisfacció per a tots nosaltres. El secret? La confiança cega dins l’equip i totes les hores de treball previ fins a aconseguir que els alumnes siguin més ràpids a boxes que molts equips professionals. Aquest èxit no és fruit de la casualitat, ni de bon tros”, raona Luarna.

Comentaris
To Top