Ciutat

Els gegants de Covandonga ballen a la Festa Major del barri

Un veí del barri col·locant els gegants / ÓSCAR ESPINOSA

Els gegants de la Festa Major de Covadonga a Sabadell ja estaven preparats per començar amb els balls. L’escorxador, la Lluna i la Tereseta han estat presents a la plaça Laietana del barri des de les onze del matí. Els veïns i veïnes esperaven la plantada de les emblemàtiques figures de la Festa Major, sobretot, pel que fa a la Tereseta, la geganta del barri.

Enguany però, els gegants no portarien a terme la tradicional cercavila per mancança de personal. Simplement han ballat a la plaça això si, després del concurs de truites de patates. Malgrat tot, segons el president de l’Associació de Veïns de Covadonga Sabadell, José Luis Fernández, el plat fort va venir amb l’espectacle dels puntaires de la passada nit al que van assistir més de 200 persones.

Covadonga és el barri més llarg de la ciutat i està disposat de forma allargada. Segons Fernández, aquest fet dificulta la comunicació i el tracte amb els veïns del sud i del nord del barri. Assegura que la Festa Major del barri actua com a excusa per sortir i fer comunitat veïnal. Per això, des de l’associació, valoren molt els dies de Festa Major.

A més a més, Fernández ha avançat algunes novetats sobre l’espectacle que posarà el punt final a la festa. Els Diables de la Creu Alta seran els encarregats de portar a terme una exhibició de pirotècnia. Segons Fernández, no es tracta d’un correfoc sinó d’un autèntic espectacle de foc amb diferents enceses.

Comentaris
To Top