Ciutat

El Consell dels Infants demana camins escolars segurs

El Consell dels Infants i Adolescents tanca el curs amb diferents peticions al govern local

Membres del Consell d'Infants, durant la sessió plenària / Lluís Franco

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell, un espai on els nois i noies de 9 a 12 anys proposen accions per millorar Sabadell, ha demanat avui més camins escolars i zones de ‘Petó i adeu‘ per fer el seu dia a dia més segur.

L’entitat municipal ha celebrat avui la seva segona sessió plenària, on una cinquantena de nens i nenes han exposat el treball realitzat durant el curs. En presència de la regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, els infants han aprofitat per fer públiques les seves demandes al consistori.

/ LLUÍS FRANCO

Sada ha assegurat que l’Ajuntament “escoltarà totes les propostes” i promet vetllar “perquè les opinions del Consell es tinguin molt presents a l’hora de dissenyar polítiques de ciutat”. Ha reconegut també la “disciplina” i la “perseverància” dels joves.

Altres de les demandes dels membres han estat l’atenció a polítiques d’educació i igualtat per evitar el bullying, el racisme i la desigualtat de gènere, les campanyes de consciencia per millorar civisme de ciutat i regular circulació patinets elèctrics.

També han centrat el seu discurs en la reducció de la contamintació mediambiental mitjançant el foment de polítiques de reciclatge i la construcció de més carrils bici. També han demanat millorar l’accessibilitat per persones amb discapacitat tot eliminant barreres arquitectòniques.

Durant aquesta jornada, d’altra banda, s’ha aprovat l’acta de la primera sessió plenària celebrada el passat 20 de novembre, on es va escollir el logotip que representa aquest espai. La propera sessió se celebrarà el 20 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Comentaris
To Top