ESPORTS

Les noies del Club Natació lluitaran per un altre or al Mundial de Gwangju

Laura Ester celebrant una de les seves crucials parades

A punt de tocar el cel. La selecció estatal de waterpolo femení, amb sis jugadores del Club Natació Sabadell -almenys fins a l’1 de setembre- torna a una final d’un Mundial i consolida una dècada estel·lar en el món d’aquest esport. Davant Hongria, en les semifinals, ha dominat de principi a fi. En el primer quart ja s’ha imposat per 5-3 i durant tot el partit no han tingut en cap moment el marcador en contra. Els primers vuit minuts ha destacat Roser Tarragó amb 3 gols, però alguns desajustos defensius han provocat l’empat (5-5) només començar el segon quart. L’actuació de Paula Leitón ha estat decisiva: a més de provocar algunes exclusions, ha anotat dos gols i d’aquesta manera el segon quart ha finalitzat amb un ajustat 10-8 .

Un cop iniciat el tercer parcial, la jove jugadora del Club, Judith Forca, ha destapat la seva gran capacitat ofensiva amb quatre gols i fent així el millor parcial d’Espanya (5-1) per sentenciar amb un 14-9. Durant l’últim període, i també en tot el partit, Laura Ester ha tornat a demostrar que és la millor portera d’Europa amb una gran seguretat sota pals, realitzant fins a nou parades. Li ha valgut ser escollida la jugadora del partit. El marcador final de 16-10 no deixa cap dubte. Una vegada més, l’aportació de les representants del Club Natació ha estat decisiva amb 10 gols de totes elles contant el parell no esmentats d’Anna Espar i Bea Ortiz.

Rival fort

Com no. Era d’esperar que la selecció estatunidenca -va superar clarament a Austràlia per 7 a 2- es classifiqués per la final. Es preveu un partidàs i un enfrontament èpic. També tindrà sabor a revenja per les jugadores de la selecció espanyola després que a l’últim Mundial les deixessin sense el segon or mundialista amb el resultat de 13-6. La gran final serà divendres a les 11:30 h i es podrà seguir en directe per Teledeporte.

També la selecció masculina

Per altra banda, la selecció masculina va fer un partit impecable davant una Sèrbia amb algunes baixes importants. D’aquesta manera, amb un 12-9 s’ha reeixit de la final perduda als penals en l’últim Europeu celebrat a Barcelona. Cal esmentar el bon partit de Roger Tahull, Miguel del Toro (porter) i Granados que van fer molt bé el paper tant en defensa com en atac, sobretot impedint al serbi Dusan Mandic que arribés a porteria. En el descans ja anaven amb un 3-7 a favor i l’únic representant del Club Natació Sabadell, Sergi Cabanas, va tancar la golejada dels espanyols fent el dotzè gol.

Històric

Per primer cop a la història, les dues seleccions han gaudit d’unes semifinals. La femenina ja està a la final i també s’ha assegurat el bitllet pels Jocs de Tòquio ’20. La masculina feia 10 anys que no arribava a la lluita per les medalles. Aconseguirà el passaport olímpic si juga la final. Per això haurà de guanyar demà a les 10 h a Croàcia, selecció molt dura que no li posarà gens fàcil. L’altre finalista sortirà del duel entre Itàlia i Hongria.

Comentaris
To Top