ESPORTS

La selecció femenina de waterpolo s’enfonsa en el tsunami nord-americà

Les jugadores de Miki Oca durant l'entrega de les medalles al podi / Cedida

Res a fer. Les nord-americanes han superat de nou a les espanyoles en la final de Gwangju (11-6) deixant clar quina és la millor selecció actual en l’àmbit mundial. Des que Espanya les va vèncer al Mundial del 2013 a Barcelona, han guanyat tot el que se’ls hi ha posat per davant i encara ningú les ha pogut aturar (amb 37 partits invictes). Durant tot el partit les de Miki Oca, amb sis jugadores del Club Natació Sabadell, s’han trobat amb una pressió alta, constants bloquejos i pals com també parades de l’excelsa portera rival: Ashleigh Johnson (ella és la culpable que Espanya hagi tingut un 21% d’encert en els seus tirs). Per tant, hi ha actuat tant la sort com la tècnica.

El primer quart ha acabat amb 1-3 a favor d’EU, on les jugadores del Club Natació Sabadell, Bea Ortiz i Maggie Steffens han obert la llauna, cadascuna en la seva respectiva selecció. El següent temps ha sigut el millor per elles, agafant la pilota a l’esprint inicial i arribant a empatar 3-3. Però al final, 2 gols en contra han posat el marcador 3-5 al descans. A partir d’allà, les de Makenzie Fischer, també amb l’exjugadora del Club Kiley Neushul, han tret la piconadora i han fet 5 gols en un quart, el pitjor de les espanyoles. Tot estava sentenciat però l’últim quart va servir perquè Bea Ortiz de nou i Judith Forca es revelessin anotant per maquillar el resultat.

D’aquesta manera, la selecció se’n va contenta cap a casa però amb el mal regust de boca d’aquesta imparable selecció americana que ja els hi va treure l’or al passat Mundial amb un marcador semblant (13-6). Per sort, l’any que ve participaran directament als Jocs Olímpics de Tòquio i probablement tornarem a veure aquest gran enfrontament de titans en el qual Espanya vol quelcom més.

El masculí, també plata

La selecció espanyola masculina, amb la presència del jugador del Club Natació Sabadell, Sergi Cabanas, també s’ha hagut de conformar amb la medalla de plata en aquest Mundial després de perdre davant Itàlia en la final (10-5).

Comentaris
To Top