Ciutat

Així ha estat la tornada a l’escola

Més de 35.000 alumnes de Sabadell han començat aquest 12 de setembre el curs escolar 2019-2020

Un alumne de P4 entra a la seva aula a l'escola Sagrada Família / Lluís Franco

8.30 h del matí. Ja és 12 de setembre i toca començar l’escola. Pels carrers, pares i mares acompanyen els fills que ja carreguen la motxilla, d’altres amb una edat més adolescent ja fan el camí sols. Les portes de les escoles i els instituts s’omplen poc a poc. És dia de retrobaments després de l’estiu, de salutacions efusives, de cares de son… Però també és l’inici de l’etapa escolar per als més petits.

A una de les aules de P3 de l’escola Sagrada Família hi ha molt contrast. Alguns s’agafen als pares i no volen que marxin. Ploren i criden, i no deixen marxar als pares. D’altres, com és el cas de la Lídia, entren a l’aula amb tranquil·litat i moltes ganes amb un “ja està, molt bé”. La seva mare, la Mònica, reconeix que no és una situació nova per a ella ja que l’any passat ja anava a la llar d’infants. “És una nena molt oberta i ja coneix a molts nens de l’escola bressol i del parc”, explica.

A les aules de P4 i de P5, els alumnes s’asseuen al terra i fan una rotllana per començar a conèixer-se. Els més grans s’esperen al pati fins l’hora d’entrar a l’aula. És el cas de la Raquel, una alumna de sisè de Primària que considera que l’estiu ha sigut “massa llarg”. Tenia moltes ganes de retrobar-se amb les seves amigues, i de començar a fer plàstica i educació física. El mateix li passa a l’Aleix, que tenia ganes de començar per veure als seus amics, però no tant per començar les classes. “El que més m’agrada de l’escola és el pati i fer matemàtiques”, explica l’Aleix.

Aquests són només 3 alumnes dels més de 35.000 que començaran el curs 2019-2020 aquest matí a Sabadell. Un curs que arriba amb un increment de les matriculacions i l’estabilització de la caiguda d’aquestes.

Rutina i ganes pels pares

 L’Ismael té dos fills, la gran comença l’ESO aquest curs i el petit Primària. El pare reconeix que els dos porten “molt bé” la tornada, i que ell també. “Tornar a la rutina sempre facilita el dia a dia”, explica. La Marta, una altra mare, explica que les seves filles “han començat el dia amb energia i tenien moltes ganes”. Tots dos coincideixen en què també ha arribat el moment d’anar a dormir més d’hora.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top