Diners

Unes 50 empreses de la Riera de Caldes, més a prop de la indústria 4.0

Una cinquantena d’empreses han accelerat l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0. Ho han fet mitjançant el projecte Task Force Tecnològic, que impulsa per quart any el Servei de Desenvolupament de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, juntament amb l’Associació de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). La iniciativa s’adreça a empreses i professionals que tenen l’objectiu d’experimentar una transformació digital i tecnològica en els seus projectes.

Una de les darreres sessions de Task Force / CEDIDA

Task Force consisteix en l’acompanyament de la direcció de l’empresa en el procés de transició digital cap al 4.0. L’objectiu és que els canvis que es produeixen en dos o tres anys ho facin en només 6 o 12 mesos. Per aconseguir-ho, primer cal realitzar una anàlisi de l’empresa per concretar les àrees d’intervenció en cada cas. Es consensua un pla d’acció amb millores que aportin valor dins de les tecnologies de la indústria 4.0. En una segona fase, es fa un acompanyament project management durant el període d’implantació inicial de fins a sis mesos. Enguany, 12 companyies iniciaran el projecte, amb l’objectiu que almenys 7 passin a la segona i posin en marxa les mesures.

La fabricació additiva, big data, el cloud computing, la ciberseguretat, intel·ligència artificial i blockchain són, entre altres, les solucions que s’inclouen en la indústria 4.0. “S’ha d’integrar tota la tecnologia que tenim al nostre abast per millorar els processos de producció”, ha assenyalat el tècnic d’empreses de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Vicenç Gurrea. En aquest sentit, ha indicat que “hi ha molta confusió sobre el concepte de la indústria 4.0”.

Soci tecnològic

SD Distribuciones és una de les empreses que va participar en el projecte Task Force Tecnològic. Aquesta firma, que es dedica a la distribució de còmics i articles especialitzats d’oci, necessitava trobar un soci tecnològic que els aportés un programari de gestió de magatzems SGA per optimitzar la càrrega de treball manual i els desplaçaments de les persones que preparen les picking list. Per això, a través del Task Force van posar en contacte SD Distribuciones amb Yunbit, que va oferir-li un conjunt d’eines informàtiques integrades per a la gestió de magatzems en un entorn cloud.

“O puges a aquest tren o acabaràs perdent competitivitat”, ha subratllat Gurrea, que ha destacat que optimitzar els processos permet competir amb tecnologia amb empreses de països en què el cost de la mà d’obra és inferior. “Volem un canvi d’actitud, que tinguin una perspectiva oberta envers la tecnologia”, ha afirmat.

Comentaris
To Top