Ciutat

Mariona Bombardó: la contacontes que genera onades de somriures

Mariona Bombardó ha escrit Cala Somriure / ÓSCAR ESPINOSA

Viure una experiència dolorosa marca i això és el que li va passar a Mariona Bombardó. Una malaltia del seu fill petit la va fer passar mesos a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. D’aquesta experiència, de la convivència en un espai adreçat als més menuts com ho és l’àrea de Pediatria, en va sortir la necessitat de posar el seu granet de sorra per ajudar a millorar l’entorn on es troben menuts.

El petit va estar ingressat durant una llarga temporada al Taulí. Un cop el van donar d’alta, en una revisió periòdica, va veure un cartell d’un projecte que es duia a terme per humanitzar l’àrea de Pediatria del centre, sota el nom d’Una onada de petits somriures. “Després de rumiar una llarga estona sobre com podia col·laborar-hi, vaig veure que ho volia fer tant sí com no després del bon tracte rebut al centre”, explica Bombardó.

Aquesta va ser la llavor de Cala Somriure, un conte en què explica com voluntaris, professionals i famílies s’ajudaven i col·laboraven en un projecte comú per recollir diners i millorar l’àrea destinada als més petits. Inicialment, la seva família va voler fer una aportació econòmica, però es va valorar com a millor opció editar el conte en forma de llibre i destinar els fons íntegres al centre hospitalari. “El gener vam arrencar amb 500 llibres, i a hores d’ara en queden uns 25 per vendre”, apunta.

Mariona Bombardó ha escrit Cala Somriure / ÓSCAR ESPINOSA

L’èxit del llibre s’explica per la solidaritat que ha trobat a l’hora d’explicar els contes a llibreries, però també a escoles i escoles bressol de Sabadell, i també d’arreu de la comarca. “Ens hem trobat que a zones humils no només ens donen els 15 euros que val el llibre, sinó 20 o 25”, afegeix.

El conte és un granet de sorra per a un projecte que ha de girar la imatge del Taulí, on les Urgències o el CDIAP s’han convertit en uns entorns amables per als més menuts. “Ens passem molta estona a la porta de la unitat, on els nens es queden jugant, i fins i tot hem demanat, mig de broma, que ens posin una pantalla amb els torns a fora”, relata l’autora. L’objectiu ara és treballar per humanitzar l’hospital de dia i la planta sencera de Pediatria, i per això calen més aportacions econòmiques.

La previsió és editar un segon conte, que va escriure mentre el seu fill petit estava hospitalitzat al centre sabadellenc.

Comentaris
To Top