CASTELLAR

Proposen ampliar el Parc Natural de Sant Llorenç

La Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç, vista des de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses i Castellar proposen ampliar el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, motiu pel qual instaran a la Diputació i a la Generalitat a iniciar els tràmits necessaris. L’objectiu és augmentar l’àmbit de protecció en els seus termes municipals perquè, actualment, tenen espais naturals, d’un gran valor paisatgístic i ecològic, que no pertanyen al Parc.

Són zones agrícoles i forestals no urbanitzables, algunes de les quals tenen, a més, una regulació específica que determina que són espais a protegir d’una manera especial. La incorporació al Parc Natural permetria augmentar i consolidar de manera definitiva el nivell de protecció d’aquests espais i afavoriria que, alhora, fossin beneficiaris dels programes de gestió, vigilància, prevenció d’incendis i de senyalització que la Diputació de Barcelona, com a organisme gestor del Parc, té establerts amb el Parc Natural.

Aquesta és la raó per la qual els 5 ajuntaments han acordat instar a la Diputació i a la Generalitat a iniciar els tràmits necessaris: a la Diputació, pel que fa a la seva gestió i al Pla Especial que regula les normes urbanístiques i d’usos, i a la Generalitat, pel que fa a la declaració de tots els àmbits
d’ampliació com a Parc Natural, en el marc de la Llei d’Espais d’Interès Natural.

El Parc Natural està situat a la serralada prelitoral i pertany, actualment, als termes municipals de tres comarques (Vallès Occidental, Bages i Moianès) com són Castellar del Vallès, Matadepera, Monistrol de Calders, Mura, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rellinars, Granera, Sant Llorenç Savall, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Terrassa i Vacarisses.

Comentaris
To Top