Diners

Vaga a les empreses IEBOSA i IEMESA per reclamar el cobrament d’una paga extra

Els treballadors de les empreses tèxtils Industria Española del Bordado, S.A. (IEBOSA) i Industria de Encajes Mecánicos S.A (IEMESA), amb seu al carrer Bruc de Sabadell, han fet una jornada de vaga avui per reclamar el cobrament d’una paga extra. Segons han explicat fonts del comitè d’empresa, la direcció no els va abonar la paga del mes de juny fins al desembre i, per tant, ara els queda pendent cobrar la paga de desembre.

Els treballadors d’IEBOSA i IEMESA, durant la vaga d’avui / CEDIDA

Els empleats ja van fer una jornada de vaga el mes passat i avui han fet la segona, amb el suport dels sindicats CCOO i UGT. Per tenir més ressò van penjar pancartes reivindicatives a la façana de la nau. Els representants dels treballadors i el propietari es van reunir aquesta setmana al tribunal laboral per intentar arribar a un acord. En aquest sentit, els empleats  van proposar fraccionar la paga que se’ls deu o prorratejar les pagues extra en dotze mensualitats. La direcció de les companyies, però, no va acceptar cap d’aquestes propostes ni va aportar cap solució. “No va mostrar gens d’interès”, afirma un dels representants de la plantilla, que ha indicat que l’empresari va al·legar una baixada de les vendes per no poder fer front a aquests pagaments. En tot cas, els treballadors adverteixen que mantindran les vagues si no s’arriba a una solució en el cobrament d’aquesta paga que se’ls deu.

Conflicte obert des del 2018

El novembre del 2018 es van iniciar les primeres vagues amb l’objectiu que s’apliqués el conveni de la indústria tèxtil i de la confecció que preveu un salari mínim de 14.000 euros. Segons els representants sindicals, la direcció s’ha compromès aquest any a arribar a aquesta xifra mitjançant plusos.

Les dues empreses compten amb una plantilla d’una trentena de treballadors cadascuna. En els darrers anys, IEBOSA i IEMESA ha experimentat una baixada de les vendes en el sector de la cotilleria i el brodat per la competència d’altres mercats internacionals. Els productes de Sabadell són de qualitat i van orientats a clients d’alta gamma.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top