Ciutat

El ple haurà de decidir si el contracte d’Smatsa es duu a la Comissió Jurídica Assessora

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El ple municipal haurà de decidir si finalment s’eleva a la Comissió Jurídica Assessora el contracte amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida de residus i neteja viària, Smatsa. Així s’ha acordat en la sessió de la Comissió Informativa d’Smatsa que s’ha celebrat aquest divendres a l’Ajuntament, i que segons la seva presidenta, Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), es fa per no incórrer en un presumpte delicte de prevaricació.

Es tracta de la reacció a la instància que la Crida per Sabadell va registrar a l’Ajuntament, en que va demanar dur el contracte a la Comissió Jurídica Assessora. Tot i que es va demanar a la formació que retirés la petició perquè el que es perseguia era conèixer a fons la naturalesa del contracte.

“Com a conseqüència de la instància de la Crida, el secretari municipal té 6 mesos per resoldre dur la petició al ple, com que es va entrar al gener, el secretari té com a màxim fins el juliol acordar dur-ho al ple”, assenyala Ciuró. En aquest sentit, llança un advertiment: “Com que el secretari en el seu moment va fer un informe assenyalant que el contracte podia ser nul i que caldria dur-lo a la Comissió Jurídica Assessora, es durà a ple amb la petició que s’elevi, i com que diu que és nul, només ens podríem posicionar d’una manera, votar a favor que es dugui el contracte a la comissió, perquè si votéssim que no podríem incórrer en un delicte de prevaricació”.

En aquest sentit, apunta que els grups han convingut que “ningú vol prevaricar”, i que han acordat demanar un informe a l’intervenir perquè determini les conseqüències econòmiques tindria dur el contracte a la comissió i que actualitzi l’informe que va demanar elevar-ho a aquesta comissió. “La Crida no ha respectat els acords de ple, on vam decidir que faríem una comissió per conèixer el tema i que en conseqüència cada grup pogués prendre decisions, van saltar-se la voluntat del ple i van tirar pel dret”, lamenta Ciuró.

Comentaris
To Top