Publicitat
SANT QUIRZE

Obertes les sol·licituds per formar part de la Mesa del Procés Participatiu de Les Fonts

L’anunci d’un acord perquè el barri de Les Fonts, situat entre Terrassa i Sant Quirze i amb els seus 4.600 habitants repartits entre els dos municipis, passi a formar part íntegrament de la cocapital vallesana va generar rebuig d’una part important de la població. Tanmateix, des de les respectives alcaldies, s’assenyalava com una “reivindicació històrica”. És en aquest marc de disconformitat que s’ha obert una taula de diàleg entre veïns i l’Ajuntament.

Per abordar la qüestió, aquest gener el consistori va crear la Mesa del Procés Participatiu de Les Fonts. És un òrgan  amb funcions d’assessorament, emissió i formulació de propostes i suggeriments, obert a la ciutadania. Per formar-ne part, poden presentar peticions a l’Ajuntament representants d’entitats, associacions o col·lectius que tinguin el seu àmbit d’actuació en el barri (La sol·licitud s’ha de fer en línia).

D’aquesta manera, s’intentarà que els veïns puguin dir la seva en el procés de segregació, ara mateix en vies de debat. A les sessions de la Mesa de Participació, s’hi podrà assistir com a públic.

Veïns de Les Fonts exigeixen paralitzar la segregació del barri

Pocs canvis per Terrassa, molts per Sant Quirze

Alguns dels avantatges que implicaria el procés de segregació, segons sustenta l’alcaldessa santquirzenca, Elisabeth Oliveras, serien adaptar-se a la realitat territorial -Les Fonts està millor comunicada amb Terrassa-, l’optimització de recursos i l’eficiència de treballar sota una sola administració. Abans de l’annexió egarenca, per altra banda, s’hauria de revisar el cadastre, fer un inventari d’infraestructures i revisar el nomenclàtor perquè no hi ha coincidències entre els dos municipis.

Un dels exemples sobre la proximitat territorial entre Les Fonts i la ciutat és la poca distància entre el barri i el CAP Antoni Creus, a 2 km en cotxe. En contraposició, el CAP de Sant Quirze és el triple de lluny, a 6 km.

Amb el procés de segregació de Les Fonts, Sant Quirze perdria dos milers d’habitants, la qual cosa suposaria un 10% de la seva població. En canvi, absorbir-los, per Terrassa, no seria un canvi tan notori.

Publicitat
Comentaris
To Top