SANT QUIRZE

El Premi Dona 2020 reconeix un equip de 77 emprenedores i empresàries

Entrega de premis / AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE

Fa menys d’un any, un grup de 13 empresàries de diferents sectors de Sant Quirze va decidir unir-se, treballar en xarxa amb diferents interessos en comú: donar visibilitat als seus negocis, formar-se i donar-se suport per afrontar els reptes que sorgeixen quan una dona lidera un projecte. Mesos després, aquest equip que ha crescut fins a tenir 77 membres ha estat reconegut amb el Premi Dona 2020, aquest dissabte.

El guardó, decidit per unanimitat en el ple de l’Ajuntament, reconeix el paper de dones empresàries i emprenedores en el teixit econòmic. El va lliurar l’alcaldessa del municipi, Elisabeth Oliveras, davant de més de 120 dones.

“Haver-nos ajuntat ha estat important per veure que els nostres problemes, malgrat que són diferents perquè els nostres negocis pertanyen a diversos àmbits, tenen la mateixa solució”, afirma la presidenta de l’associació, Beatriz Sánchez. La formació que durant l’any s’ofereix des de l’associació és aportada per les mateixes sòcies, que paguen una quota simbòlica de 30 euros anuals. “En funció de la demanda, atenem les diferents necessitats que van sorgint amb el coneixement col·lectiu. És una forma de sororitat”, afegeix Sánchez, qui afirma que han rebut el premi amb molta il·lusió.

Premi internacional per a Oquelí

En àmbit internacional es va reconèixer Yolanda Oquelí, activista mediambiental de Guatemala.  “Moltes vegades, entre llàgrimes, m’he preguntat si val la pena. Sí, la lluita per la justícia sempre val la pena”, va recalcar. Oquelí va plantar cara a les empreses multinacionals extractives mineres, per la qual cosa va ser víctima d’un intent d’assassinat, l’any 2012. Actualment, viu a l’Estat, reconeguda com a refugiada per Amnistia Internacional.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top