Oci i cultura

Lu Rois estrena avui el seu nou disc ‘Microcosmos’

Lu Rois, en una imatge de la presentació de l'anterior disc 'Clarobscur' / CEDIDA

La compositora, pianista i cantant Lu Rois (Sabadell, 1990) publica avui divendres el seu nou disc Microcosmos, co-editat per Bankrobber i TBC Produccions. Després de publicar fa 3 stmanes en single L’univers als teus ulls, avui ha llançat a youtube el nou videoclip Candor.

Lu Rois ha donat forma a Microcosmos al costat del guitarrista Santi Careta i la teclista Laia Vallès, també co-productors del disc. A partir dels elements característics de la seva música (una veu trencadissa, un piano còsmic, i unes cançons carregades de sensibilitat), tots tres han construit plegats una nova sonoritat, flonja i acollidora, en un procés orgànic i col·laboratiu, experimentant fins a diluir el piano en un mar de pedals i sintetitzadors, però reservant sempre el protagonisme per a la seva veu. En la nòmina de col·laboradors hi trobem a més Edi Pou (Za!) i Sara Fontán, que aporten les seves textures sonores a Andròmeda.


Avui mateix a les 19 h, Lu Rois oferirà un concert online de presentació, a través dels seus canals a Instagram i YouTube, que comptarà amb alguns convidats virtuals: David Fernàndez, que recitarà un tema; la ballarina Elisabeth Ollé; la il·lustradora Maria Montserrat Gambús, i el graffiter Werens.

Des de 2014

La cantant, pianista i compositora sabadellenca Lu Rois va debutar l’any 2014 amb el disc Camí del far. Vindria poc després l’EP Cau de lluna i el segon llarg, Clarobscur (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten amb més fermesa i prenen noves dimensions en el nou disc “Microcosmos”.

Microcosmos gravita sobre la maternitat, en totes les seves cares i accepcions. Celebra la nova vida amb la mirada i el tacte. Obre el cercle amb la dona que acaba de ser mare i el tanca amb la mare absent, posant en escena un ampli ventall de relacions, vincles i refugis. El sentiment dominant d’alegria permet alhora donar veu a silencis, buidors i solituds. Escampa les pors cantant-les al vent. I desprèn, per sobre de tot, amor.

Comentaris
To Top