Publicitat
SANT CUGAT

Sant Cugat mobilitzarà més de 7 milions per fer front a la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès mobilitzarà més de 7 milions d’euros per fer front a la crisi social i econòmica generada pel coronavirus. D’aquests, 5,9 milions seran ajuts directes, i entre 1 i 1,5 milions de tributs que es deixaran de cobrar.

El pla econòmic, el més gran impulsat mai des del consistori, consta de 60 mesures i les partides més importants es destinaran als serveis socials (3,1 milions) i a donar suport al teixit empresarial del municipi (1,2 milions). Uns 800.000 euros, per exemple, es destinaran a ajuts directes a famílies i comerços per pagar el lloguer. El tinent d’alcalde, Pere Soler, assegura que l’objectiu del pla és que “ningú es quedi enrere per culpa del coronavirus”.

Publicitat

L’Ajuntament celebrarà el proper dilluns 20 d’abril un ple extraordinari per donar compte de la liquidació del pressupost municipal del 2019 i reservar, a través d’una modificació de pressupost, 4,5 milions d’euros provinent dels romanents per dedicar-los a la crisi del coronavirus. Pel que fa als 1,4 milions restants d’ajuts directes, el consistori ja ha aprovat la partida a través d’un decret d’alcaldia.

A banda de deixar de cobrar prop de 800.000 euros en concepte d’IBI, taxes i preus públics, també es reservarà una partida per ajudar a pagar el tribut metropolità al teixit empresarial i a les famílies. A més, el consistori condonarà el cost dels serveis prestats entre l’1 i el 12 de març.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top