Ciutat

Es registren 30.539 sol·licituds per a l’ajuda de 200 euros en el primer dia en vigor

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha registrat el primer dia de la seva vigència un total de 30.539 sol·licituds per a l’ajuda de 200 euros. En concret, s’ha rebut una sol·licitud cada 1,6 segons.

La Generalitat va fer públic dilluns que destinaria 20 milions d’euros a un ajut extraordinari per a despeses de primera necessitat davant la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària de la Covid-19. L’import és de 200 euros en un únic pagament, que s’haurà de destinar a l’adquisició de productes de primera necessitat.

L’ajut està adreçat a les persones treballadores que hagin patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per les causes establertes al reial decret llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars.

Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver experimentat una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril del 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies calcula se’n podrien acollir unes 100.000 famílies, la qual cosa significa unes 300.000 persones destinatàries. A més, aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedit per altres administracions, ens públics o privats.

Un equip de 50 persones treballaran durant el cap de setmana per tramitar les resolucions i resoldre dubtes i, a partir de dimecres, la Generalitat tindrà 7 dies per ingressar l’ajut de 200 euros a les persones. En aquest sentit, i per aquest ajut, atès el context que es viu per raó de la crisi sanitària, s’ha previst un sistema de tramitació telemàtica i urgent de la prestació que facilitarà que els recursos arribin d’una forma ràpida als sol·licitants.

Comentaris
To Top