OBITUARIS

Pere Fortuny: el formador de formadors

[Per Pere Málaga]

Avui, pel seu fill Martí, m’he assabentat de la mort del nostre company i mestre de moltes promocions d’alumnes que ja són pares, Pere Fortuny.

El Pere va venir a Sabadell per exercir a l’escola Narcisa Freixas del barri de Gràcia i posteriorment va formar part del claustre de professores de l’escola Nostra Llar, jo diria que cap a finals de la dècada dels 70. Va marxar alguns cursos per dedicar-se a la formació de mestres a l’Escola Universitària de Formació del Professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i a finals dels 80 retorna i exerceix com a tutor de cinquè durant diversos cursos. Va marxar a l’escola de la Concòrdia, on va ser director diversos anys fins que es va jubilar.

El Pere va ser un home bolcat al món educatiu, ja que des de bon principi va participar com a membre actiu de l’Associació de Mestres de Rosa Sensat, on va impartir cursos de formació a la vegada que va participar com a mestre a les escoles d’estiu de la mateixa associació. L’alcalde Farrés, coneixedor de la seva vàlua per haver sigut mestre de la seva filla, el va triar per al seu equip de regidors i va ocupar la regidoria d’Educació, des d’on va impulsar el Centre de Recursos Pedagògics que iniciava el seu camí. La seva formació humanista i completa el va portar a escriure llibres de text. Conscient com a regidor que a l’escola pública de la nostra ciutat gran part dels metres necessitaven dominar el català, va sol·licitar a la Generalitat la creació de l’experiència Font Rosella, que al centre del mateix nom va començar sota la seva direcció, on al llarg de cada trimestre reunia trenta mestres que els eximia de la tutoria per rebre al llarg de sis hores diàries classes de llengua catalana, història, folklore, visites a exposicions, debats i conferències. Va tenir tant d’èxit que es va continuar posteriorment a Badalona.

Ja fa anys que es va jubilar i vivia entre Barcelona i Sabadell per tenir aquí la família, i adorava els seus nets. I un ictus inesperat va truncar la vida plàcida i tranquil·la fins avui que la Covid-19 se l’ha portat.

Volem donar el condol a la família, a la Carme, l’Oriol i el Martí i guardar el record d’un bon mestre. Formador de formadors, que ha donat tot el seu saber i experiència als alumnes i companys de l’escola Nostra Llar. Sabadell ha d’estar agraït de la seva tasca.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top