SANT QUIRZE

Sant Quirze promou diverses mesures de suport al comerç local per afrontar el post-confinament

Terrasses a Sant Quirze / AJUNTAMENT SANT QUIRZE

Sant Quirze del Vallès ha posat en marxa diverses mesures de suport al comerç local, just ara que fa uns dies que estem en fase 1, quan molts comerços han anat obrint. L'Ajuntament ha estudiat diferents mesures per reactivar l'activitat econòmica i ajudar-los en l'adaptació a aquesta nova situació.

La majoria de comerços han hagut de fer inversions per poder complir les mesures de contenció de la transmissió del virus, d'altres han hagut de canviar la manera d'oferir el seu servei i n’hi ha que encara no han obert. Un dels sectors més afectats és el de bars i restaurants que han pogut obrir les terrasses, però amb unes condicions molt complexes.

D'una banda, els ha calgut disposar les taules a 2 metres de separació entre elles i, de l'altra, també ha estat necessari situar-les a 2 metres de la façana per garantir el pas dels vianants per les voreres.

Ampliació d'espai útil

Davant d'aquesta situació, que minva molt l'aforament general dels establiments i, per tant, els ingressos dels restauradors, l'Ajuntament ha estudiat com ampliar l'espai de les terrasses mantenint el mateix import de la taxa per afavorir que, sempre que sigui possible, mantinguin l’aforament pre-Covid de les zones exteriors. Algunes de les solucions, com és el cas de l'avinguda de Pau Casals, impliquen eliminar places d'aparcament per garantir la distància social necessària i la circulació dels vianants amb seguretat, una solució que s’ha valorat com a viable, ja que també permet esponjar més la zona de vianants.

Concretament, les terrasses de Pau Casals ocuparan part de la zona d'aparcaments a partir de primers de juny. Aquesta solució també s'ha aplicat a la plaça de la Vila, on s'han eliminat places d'aparcament per possibilitar l'activitat comercial i les normes de distanciament social de la Covid-19.

Assessorament i formació

El servei de Comerç estudia iniciar diverses accions per facilitar l'adaptació del comerç a la nova realitat, així com campanyes promocionals per donar a conèixer la qualitat i diversitat de botigues i serveis que la ciutadania té a l'abast a Sant Quirze, tot reactivant el sector. Una de les primeres que veurà la llum serà el TastaSQV a casa, una adaptació de la tradicional mostra gastronòmica que enguany se celebrarà a partir del 19 de juny, i que permetrà que els veïns i veïnes tastin els productes a casa seva mitjançant comandes que es podran fer virtualment als restauradors participants. També s'estan treballant propostes com els vals comerç, que s'adreçaran a les famílies desfavorides o que hagin patit les conseqüències de la crisi provocada per la Covid-19.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top