Oci i cultura

Pinzells en directe (i a ritme de jazz)

Abel Carrasco (centre), amb Toni Térmens i Marc Filippi, durant la inauguració a Tortosa / CEDIDA

Un maridatge atípic. Còmic i jazz. El dibuixant sabadellenc Abel Carrasco protagonitza aquest agost la mostra Jazz and draw al Museu de Tortosa, que es pot visitar fins al proper dia 14 de setembre a la sala Antoni García.

Es tracta d’una vintena d’obres al voltant del jazz, nascudes amb la intenció de mostrar “totes les etapes” d’aquest gènere musical, segons explica el mateix Carrasco.

De fet, Jazz and draw s’emmarca en la Mostra de Jazz de Tortosa, que enguany apostava per programar aquesta combinació d’estils artístics en la que ha estat la seva 27a edició.

Toni Térmens i Marc Filippi van acompanyar Carrasco a la ‘performance’

Amb motiu de la inauguració, precisament, van fer una performance de jazz i dibuix en viu. Les melodies les va posar el pianista Jordi Grisó, mentre que al llenç l’acompanyaven dos amics dibuixants: l’artista sabadellenc i resident a Roquetes Toni Térmens i Marc Filippi, tatuador originari de Còrsega. Aquests dibuixos són un motiu temàtic pel qual Carrasco va començar a interessar-se fa uns anys. “La majoria d’il·lustracions de la mostra els vaig fer fa uns 6 anys”, reconeix el sabadellenc. 

Llapis a mà, color digital

Tots ells s’emmarquen en la mateixa tècnica artística que el caracteritza: primer el dibuix a llapis (amb tinta o sense), i després la tècnica digital (amb la qual posteriorment afegeix el color, de la mà de Photoshop). Uns filtres que en tot cas redunden en l’estètica plàstica de les obres. 

No ha estat l’únic maridatge de la Mostra de Jazz, que també ha apostat per unes jornades gastronòmiques en què s’ha fusionat la cuina tradicional de les Terres de l’Ebre amb la gastronomia Cajún, pròpia del delta del Mississipí (l’altre epicentre de la música jazz i negra dels anys 50 als EUA). 

Comentaris
To Top