DSFamília i nens

Esport amb bons hàbits i valors

El Cercle Sabadellès 1856 ofereix diversos grups en funció de l’edat i el nivell de l’alumne: multiesport, iniciació, perfeccionament i tecnificació
El Cercle Sabadellès 1856 ofereix diversos grups en funció de l’edat i el nivell de l’alumne: multiesport, iniciació, perfeccionament i tecnificació / CEDIDA (C.S.)

El tennis és la columna vertebral del Cercle Sabadellès 1856, el seu ADN, l’esport que inaugurava les instal·lacions actuals i encara es manté com a element fonamental. Però en el seu afany de creixement i convertir-se en un club de servei, el ventall d’activitats s’ha eixamplat i, ara mateix, ofereix classes en un total de set especialitats esportives com són tennis, pàdel, futbol, natació, dansa, judo i training júnior.

El Cercle va ser un dels clubs pioners a l’hora d’adaptar-se als protocols i les seves instal·lacions són un exemple de rigor en els accessos i els diferents espais on es practica l’esport. Garantir la seguretat dels nens i nenes és la màxima prioritat.

“Ensenyem a més de 250 alumnes dels 3 fins als 20 anys amb una metodologia pròpia”, explica el director esportiu del Cercle, Bruno Barrientos, referint-se a l’escola de tennis, sens dubte, l’estrella. Per això, s’han creat diversos grups en funció de l’edat i el nivell l’alumne: multiesport, iniciació, perfeccionament, i tecnificació. Tot això es complementa amb l’escola de competició d’alt nivell amb entrenaments a pista i físic fins a 5 dies a la setmana; o l’escola d’adults, que treballa amb grups reduïts (un màxim de quatre persones per monitor). El Cercle, molt conscienciat de la importància de la responsabilitat social, els darrers anys col·labora amb diferents institucions i empreses per aportar el seu gra de sorra en l’esport adaptat. Va crear una escola amb aquesta filosofia que pretén ensenyar alumnes amb discapacitat intel·lectual. “Pensem que els ajudarà en el seu desenvolupament físic, psicològic i emocional”, subratlla Bruno Barrientos.

El pàdel també ha guanyat terreny. Es manté l’escola de 5 a 18 anys i adults, però aquest any la novetat és la creació d’una escola d’alt nivell.

El futbol té com a punta de llança de l’escola el seu primer equip amateur, integrat, en gran part, per jugadors de la casa que han crescut dins del club. Això és fruit de l’escola dirigida a nens i nenes dels 4 als 11 anys en què s’intenta implantar bons hàbits i valors.

La natació sempre ha estat un altre dels referents al Cercle i ha participat en les campanyes de l’Ajuntament perquè els escolars aprenguin a nedar. El millor exemple és l’escola de nadons dirigida a nens a partir de 18 mesos i fins als 30, que té com a objectius principals la diversió, propulsió i les tècniques bàsiques de respiració i la flotació. Aprendre i perfeccionament és el lema de l’escola de 3 a 16 anys i d’aquí surten equips de natació que participen en diverses competicions. D’altra banda, el 2011 va néixer l’escola de sincronitzada i es manté l’escola d’adults i la terapèutica, aquesta enfocada a persones amb alguna patologia concreta.

Les escoles de dansa, judo o training júnior –dedicat a joves d’11 a 15 anys apassionats pel fitness i l’esport– completen l’oferta del Cercle Sabadellès 1856 aquesta temporada 20/21 que ve marcada per la pandèmia del coronavirus. De totes maneres, des del club es vol transmetre un missatge de tranquil·litat i tot el personal està preparat per afrontar els dubtes que puguin aparèixer durant el curs. El gran repte és convertir l’esport en un element clau per superar les dificultats.

Comentaris
To Top