DSFamília i nens

Mesures garantides per gaudir i aprendre

L’escola de pàdel també es posarà en marxa, amb natació, esquaix i gimnàstica artística
L’escola de pàdel també es posarà en marxa, amb natació, esquaix i gimnàstica artística / CTS

Des de la reobertura de les instal·lacions, el Club de Tennis Sabadell ha fet un gran esforç per adequar-se als protocols marcats per les autoritats sanitàries i complir de manera escrupolosa amb totes les mesures de seguretat. Això també val ara per a l’inici d’activitats de les seves escoles esportives. El tennis ocupa, lògicament, el lloc preferent, però també es posen en marxa les escoles de gimnàstica artística, pàdel, natació, esquaix i per a adults.

L’efecte de la Covid-19 és inevitable i com ens explica l’extennista sabadellenca de l’entitat i actualment directora de l’escola de tennis, Yolanda Clemot, “en condicions normals ara estaríem parlant d’unes 300 inscripcions entre totes les modalitats de tennis, o sigui, base, competició i social. Però aquest any si arribem als 200, ja ens podem donar per satisfets. Superar aquesta xifra seria fantàstic”. Les inscripcions continuen obertes i cal subratllar que són per a socis i no socis.

De totes maneres, la Yolanda està observant una “actitud positiva” per part dels pares. “Ens tocarà viure amb aquesta incertesa durant un temps i això ho haurem d’entendre tots. Des del club procurem donar totes les eines necessàries: presa de temperatura, gel hidroalcohòlic, mascareta fins a arribar a les pistes… També s’ha decidit que cada alumne només vingui acompanyat d’una persona. Els accessos són un altre punt molt important i es farà d’una manera esglaonada i segura. És clau comptar amb la disposició dels pares i familiars i estem segurs que hi serà”, exposa.

L’escola de tennis distingeix diferents àmbits segons les edats. Les classes de mini tennis són per a infants de 4 a 7 anys; l’escola d’iniciació i perfeccionament engloba alumnes de 7 a 18 anys; i, finalment, a l’escola de competició només hi poden accedir els alumnes dels equips inferiors o cal realitzar una prova de nivell. “Molts nens i nenes comencen amb la il·lusió d’arribar lluny, com passa en altres esports. El nostre objectiu primordial és que agafin un vincle amb el club i després ja veurem com evolucionen. Influeixen molts factors: tècnics, físics i també psicològics. Ningú pot garantir que un campió d’Espanya aleví pugui arribar a ser professional”, explica.

La Yolanda acumula una gran experiència des de diferents òptiques: jugadora, entrenadora i ara directora de l’Escola. Veient l’evolució del tennis els últims anys, fa una predicció: “El tema físic ha guanyat terreny i ara mateix un tennista correcte tècnicament pot arribar a dalt si és molt potent físicament i, sobretot, molt fort mentalment. En aquest esport el factor psicològic és fonamental perquè hi ha molta pressió i canvis emocionals en un mateix partit”.

Serà un curs atípic també en el món de l’esport, però des del Club de Tennis Sabadell es vol transmetre un missatge de tranquil·litat: “Estem preparats per afrontar-lo amb les màximes garanties i les estructures necessàries”, insisteix el seu gerent, Albert Codina. “Totes les entitats privades hem patit les conseqüències d’aquesta pandèmia i en poc temps hem hagut d’evolucionar i adaptar-nos a uns protocols molt estrictes. En el nostre cas, sempre hem estat molt escrupolosos i també hem tingut una magnífica resposta per part del soci. Ara, amb les escoles, també esperem que sigui així i els alumnes gaudeixen i aprenguin”.

Comentaris
To Top