DS MOTOR

La Llana es prepara per sortir a gaudir

Excepcionalment, el Parc Catalunya no serà l’epicentre del Ral·li
Excepcionalment, el Parc Catalunya no serà l’epicentre del Ral·li / LL. FRANCO

D’aquí a una setmana, sempre que no hi hagi un canvi de guió entre les diverses administracions locals i catalanes sobre la disputa de la prova automobilística, se celebrarà la XXI edició del Ral·li de la Llana.

Una cita, però, totalment atípica marcada pel context actual, que ha obligat a redissenyar el recorregut. “El ral·li constarà d’un tram a tres passades de 33 quilòmetres cronometrats. Preferim no fer-ho públic per evitar que la gent es desplaci fins al lloc. Volem que la gent pugui continuar gaudint de l’esport de l’automobilisme. Sabem que estarem a l’ull de mira i cal que entre tots hi posem el nostre granet de sorra, des de casa, també”, indicava Jaume Marco, president del Motor Club Sabadell, entitat organitzadora del ral·li.

Si en totes les edicions anteriors Sabadell ha estat l’epicentre de la prova, sigui des del bell mig de la ciutat, o bé des del Parc Catalunya, enguany es quedarà sense el rugit d’autèntiques màquines de museu i dels centenars d’aficionats al món de l’automobilisme: “Sap greu perquè tota la feina d’un any tindrà molt poca visibilitat. Amb l’Ajuntament de Sabadell vam acordar que era l’opció més sensata. No tenia sentit celebrar un acte massiu només dues setmanes després de la No Festa Major”, explicava, resignat, Marco.

Èxit de participació

Si finalment es pot celebrar, el Ral·li serà la segona prova que es fa aquí Catalunya després del confinament, i la primera en una zona molt habitada on la dificultat per tenir el vistiplau de tots els actors principals cada any és més complicat i feixuc: “No és el mateix Alp que el Vallès, per exemple. Estem contents i ara només ens queda creuar els dits perquè no hi hagi cap complicació d’última hora”.

Una satisfacció que també es trasllada amb la llista d’inscrits. Al tancament d’aquesta edició, més de 74 vehicles havien confirmat la seva participació en la prova, entre els quals hi ha el vigent campió, Albert Orriols, que defensarà el títol. La novetat més destacada serà la presència d’Antonio Rius, campió d’Espanya de ral·lis de terra l’any 1989.

Comentaris
To Top