OBITUARIS

Josep Maria Benaul: estudiós de la industrialització de Sabadell

Josep Maria Benaul / ÓSCAR ESPINOSA

[Per Manel Camps Bosser]

Amb Josep Maria Benaul se’n va la persona i l’historiador que ens ha ajudat a conèixer en detall com va ser la industrialització de la nostra ciutat sota l’impuls de la indústria tèxtil llanera i l’impacte que aquest fet determinant va tenir en el desenvolupament econòmic, polític i social de Sabadell.

Benaul ens deixa una trajectòria brillant com a professor universitari i formador d’historiadors, com a investigador i analista historiogràfic, autor de nombrosos articles, estudis i llibres d’història des de la perspectiva de l’economia, la seva especialitat. I ens queda així mateix l’empremta de la seva executòria rigorosa al capdavant d’entitats com l’Arxiu Històric o la Fundació Bosch i Cardellach, de la qual era membre numerari.

Amb ell se’n va també un creualtenc il·lustre, nascut al carrer Major; un sabadellenc que se sentia molt orgullós de ser de la Creu Alta i que la Creu Alta faria molt bé recordar-lo posant el seu nom al principal centre de coneixement del barri: la biblioteca municipal.

Comentaris
To Top