El Sabadell cau a l’afegit després de tenir l’Almeria contra les cordes (1-2)

El Sabadell desaprofita un penal i superioritat numèrica durant 50 minuts

La decepció dels jugadors arlequinats al final del partit / Lluís Franco

Frenada en sec. El Sabadell ha perdut de manera increïble en el temps afegit després de tenir l’Almeria contra les cordes. L’equip arlequinat ha igualat el 0-1 inicial amb un gol d’Stoichkov, qui ha tingut la possibilitat del 2-1 a la segona part en un penal que ha malbaratat, quan els visitants ja jugaven en inferioritat numèrica. S’ha perdut una bona oportunitat de sortir de la zona de descens.

Les rotacions d’Antonio Hidalgo han arribat també a la porteria. Diego Fuoli s’ha convertit en la gran sorpresa de l’onze agafant el relleu d’un Mackay que sumava gairebé 300 minuts sense encaixar. L’ex del Vila-real només ha pogut incrementar la ratxa 11 minuts, el temps que ha necessitat l’Almeria per foradar la xarxa des del punt de penal. D’altra banda, també han tornat homes com Aleix Coch -en lloc de Juan Ibiza per la clàusula de la por-, Josu, Víctor i un Aarón Rey que havia perdut protagonisme en les últimes jornades. En canvi, s’ha mantingut el tàndem Edgar-Stoichkov al davant. El gadità, per cert, ha celebrat el seu 27è aniversari amb el tercer gol d’arlequinat, aigualit amb l’errada del penal posteriorment.

El cas de l’Almeria encara ha estat més contundent. Es pot parlar d’una revolució total perquè ha canviat l’onze complet respecte al partit de la passada jornada contra el Girona. Peces teòricament importants, com el porter Makaridze, Carvalho, Balliu, Cuenca, Fran Villalba, Sadiq o el golejador Corpas han començat a la banqueta. Sobre la gespa, però, el conjunt andalús ha mantingut la seva idea de joc, o sigui manar des de la possessió. S’ha apoderat de la pilota i aviat ha trobat el premi. Ha avisat Ramazani marcant un gol anul·lat per clar fora de joc i gairebé un minut més tard el mateix jugador belga ha provocat un penal inqüestionable de Jaime que Aketxe ha executat de manera impecable. Fuoli ha endevinat la intenció, però no ha pogut desviar la trajectòria de la pilota, ajustada al pal.

El gol d’Stoichkov no ha servit per puntuar / Lluís Franco

El 0-1 ha fet trontollar uns minuts a l’equip arlequinat, però s’ha refet i ha anat clarament de menys a més. Les arribades de Victor han estat un maldecap constant per Centelles, però faltava una mica de precisió. Grego ho ha provat des de la distància amb una canonada que ha fregat l’escaire i a partir del minut 25 la polèmica ha estat protagonista a l’àrea visitant. S’ha demanat penal per unes mans d’aquelles que el VAR gairebé sempre concedeix, però l’àrbitre no ha volgut ni revisar l’acció. També s’ha mostrat inflexible en l’anul·lació d’un golàs d’Edgar Hernández de xilena. L’àrbitre ha apreciat una empenta prèvia, però finalment la televisió ha descobert un fora de joc mil·limètric en l’acció prèvia. Coses del VAR.

Just quan la indignació arlequinada anava creixent per les decisions arbitrals ha arribat el gol d’Stoichkov, amb una rematada de cap inapel·lable aprofitant una gran centrada de Josu. Tampoc ha faltat algun dubte perquè el col·legiat ha esperat la validació del VAR. L’empat ha estat la merescuda recompensa a la reacció d’un Sabadell que, a més, s’ha trobat amb una circumstància favorable: l’expulsió del visitant Peybernes, que ha vist dues grogues en 4 minuts.

S’obria, doncs, un nou escenari a la represa. El Sabadell, amb superioritat numèrica, s’ha fet clarament amb la iniciativa del joc i en només 6 minuts ha gaudit de tres opcions de gol amb rematades d’Edgar, Aarón Rey i de nou Edgar de falta. Però la millor ocasió ha estat un penal indiscutible de Balliu per mans. Stoichkov ha agafat la pilota, però el seu llançament, molt centrat i fluix, l’ha aturat el porter Fernando amb els peus. El 2-1 hauria estat gairebé un cop mortífer per un Almeria que estava contra les cordes. Hidalgo ha mogut la banqueta amb l’entrada d’Heber Pena, Guruzeta i Adri Cuevas buscant aire fresc, però el Sabadell ha perdut pistonada en atac, s’ha desesperat massa, i fins i tot l’Almeria ha gaudit d’una gran ocasió a la contra que ha avortat Fuoli amb una notable intervenció.

Antonio Romero i Néstor Querol han estat les últimes bales d’Hidalgo al tram final del partit. Ho ha intentat Héber Pena amb les seves incursions per banda esquerra, però no ha trobat la passada idònia. No només no s’ha aconseguit la victòria sinó que a l’afegit ha arribat un gerro d’aigua glaçada amb el gol de l’Almeria. El jove Ramazani ha culminat la seva gran actuació superant la defensa amb massa facilitat i ha col·locat l’1-2. Si el punt fins i tot semblava escassa recompensa, la derrota s’ha convertit en un cop duríssim. Tocarà refer-se diumenge que ve contra el Màlaga també a la Nova Creu Alta.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Fuoli; Jaime Sánchez, Aleix Coch, Grego Sierra, Josu (Heber Pena, m. 62), Ángel Martínez (Adri Cuevas, m. 70), Victor Garcia, Undabarrena (Antonio Romero, m. 80), Edgar (Guruzeta, m. 70), Aarón Rey (Néstor Querol, m. 80) i Stoichkov.

Almeria: Fernando; Aitor Buñuel, Peybernes, Chumi, Centelles (Balliu, m. 46), De la Hoz, Ramazani, Petrovic (Samu, m. 83), P. Mendes (Sadiq, m. 65), Aketxe (Lazo, m. 61) i Robertone (J. Cuenca, m. 46).

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguía, del Comitè navarrès. Grogues: Edgar, Undabarrena, Grego, Aleix Coch, Heber Pena; Centelles, De la Hoz, Balliu, Ramazani, Buñuel. Vermella: Peybernes (doble amonestació, minut 40).

Gols: 0-1, minut 12: Aketxe de penal; 1-1, minut 38: Stoichkov; 1-2, minut 93: Ramazani.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta, partit a porta tancada.

Hidalgo: “Quan tens un punt has d’assegurar-lo”