Vallès

L’escola Polinyà reclama a l’Ajuntament que salvi el projecte educatiu

L’escola Polinyà es basa en un projecte de pedagogia viva / CEDIDA

Les famílies de l’escola Polinyà acusen Educació de voler tancar el centre. El departament, a través dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, va comunicar-los que, a causa de la davallada de natalitat, el curs vinent no s’obriria cap línia a P3. Des de l’AMPA, demanen a l’Ajuntament que actuï per salvar el projecte del centre, “basat en pedagogia viva i activa” i “una referència a la comarca pel fet de ser un model d’escola innovadora”.

Segons denuncien les famílies, per altra banda, també han rebut un comunicat d’Educació en què s’insinua que “no s’invertiran més recursos per conservar en bon estat els mòduls prefabricats en què es troba l’escola”, per la qual cosa “en un termini de dos o tres anys el centre es veuria obligat a fusionar-se o a ser absorbit per una altra escola del municipi”.

De fet, en els darrers mesos, Educació ha posat sobre la taula que el centre educatiu es fusionés amb l’escola Pere Calders el curs vinent, fet que s’ha acabat descartant després de l’oposició generada.

L’escola Polinyà es basa en un projecte de pedagogia viva / CEDIDA

“Instem l’Ajuntament a treballar en una resposta conjunta amb la nostra comunitat educativa per evitar que una mala decisió política empobreixi pedagògicament la primera vila groga de Catalunya”, demanen les famílies en un comunicat.

Alhora critiquen que “les informacions poc clares” de les administracions respecte al seu futur han “trasbalsat el dia a dia de les famílies i dels professionals del centre”. L’escola Polinyà està formada per 167 famílies, 228 infants i una quarantena de professionals. El 75% de les famílies de l’escola viuen a Polinyà i el 25% són de municipis del voltant.

Comentaris
To Top