Ciutat

L’Ajuntament preveu habilitar 200 places d’aparcament a la llosa del pont de la C-58C

La llosa sobre la C-58, entre els barris de Can Llong i Castellarnau, al maig del 2018 / D. S.
La llosa sobre la C-58, entre els barris de Can Llong i Castellarnau, al maig del 2018 / D. S.

Un nou aparcament gratuït amb més de 200 places a la llosa de la ronda oest, la C-58C. Aquesta és la proposta que l’Ajuntament de Sabadell va presentar dimarts a un centenar de veïns de Can Llong i Castellarnau, que preveu la incorporació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i la instal·lació de semàfors i més enllumenat a la zona.

El 2018, l’anterior equip de govern va posar sobre la taula el debat sobre la urbanització d’aquesta zona i es va impulsar la Taula de Can Llong, per debatre el futur d’aquest espai. Ahir, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa Marta Morell presentaven el nou projecte, que preveu un pressupost de 305.000 euros i té com a data d’inici d’obres el maig del 2021.

Un grup de veïns demana altres usos

L’associació de veïns va proposar el 2018 habilitar la plataforma com a pàrquing públic. La reivindicació veïnal responia a una manca de places d’aparcament, generada en part per canvis de mobilitat aprovats per l’Ajuntament i pel creixement de Can Llong i Castellarnau. 

No obstant això, durant la reunió de dimarts es van alçar noves veus que demanaven destinar aquell espai per construir una zona verda, equipaments esportius, àrea per a gossos o jocs per a la gent jove. “No volem que es converteixi en un focus de sorolls, fums i que a les nits sigui un punt de trobada”, expressen diversos veïns de Castellarnau presents a la reunió que es van oposar al projecte de l’aparcament.

Davant les noves demandes, l’Ajuntament farà una segona proposta del projecte i “es recolliran les noves sol·licituds”, ha assegurat l’alcaldessa. Tanmateix, Farrés descarta la plantació d’una zona verda perquè “sota la llosa ja hi passa la ronda”, però preveu la instal·lació d’altres elements vegetals per fer aquest espai “més agradable”. 

Comentaris
To Top