DS MOTOR

Més cars a partir del pròxim any

Vehicles nous per matricular, a punt per ser comercialitzats
Vehicles nous per matricular, a punt per ser comercialitzats / CEDIDA

partir de l’1 de gener, comprar un Dacia Sandero, un dels cotxes més venuts a Sabadell i a tot l’Estat espanyol, serà 380 euros més car que fer-ho fins al pròxim 31 de desembre. Aquest augment, que estava previst perquè entrés en vigor el 2018, es deu a l’increment en l’impost de matriculació. El motiu? El canvi en la manera de calcular les emissions de CO2 dels vehicles nous. Del cicle NEDC (New European Driving Cycle), es passa al WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedures).

I aquest és molt més minuciós, exhaustiu i exigent, i provoca que les emissions siguin superiors al 20%. Una variació, traduïda en euros, en un moment en què el sector de l’automòbil viu una situació força compromesa: el plan renove anunciat per l’executiu de Pedro Sánchez té vigència fins al 31 de desembre i el plan Moves, a Catalunya, ha esgotat la dotació econòmica: “La fi de la moratòria arriba en un molt mal moment. Cal reformar amb urgència la fiscalitat de l’automoció. S’ha de trobar la correlació entre el NEDC i el WTLP per neutralitzar aquest impacte”, assegura Joan Blancafort, secretari general del Gremi del Motor.

Una dicotomia que sobta al representant del col·lectiu respecte a l’horitzó 2040 sobre les emissions: “La nova fiscalitat no respon a la realitat social. I s’ha de corregir. El potencial comprador té menys poder adquisitiu”, afirma.

El top-10 de vehicles més venuts. Des del gener fins a l’octubre passat arreu de l’Estat espanyol

El top-10 de vehicles més venuts. Des del gener fins a l’octubre passat arreu de l’Estat espanyol / GREMI DEL MOTOTR

“Hem de demanar que no passi”

La nova regulació de l’impost de matriculació es calcularà en funció de quatre franges: 0% per als vehicles que emeten menys de 120 gr/km, 4,75% entre 120 i 160 gr/km, 9,75% entre 160 i 200 gr/km i més de 200 gr/km. Un exemple de l’increment més sobtat afectarà el Peugeot 3008, que passarà a valdre 1.385 euros més. Aquest increment contrasta, per exemple, amb el cas del Seat León o el Seat Altea, que no experimentaran cap sobrecost respecte a l’actual.

Amb aquest nou barem de càlcul, el 50% dels vehicles passaran d’un tram a un altre. O també, en funció de com es vulgui mirar, alguns propietaris passaran de no pagar res a fer-ho. “Tindrem una bona davallada en la venda de vehicles nous”, apunten des de Superwagen, el concessionari oficial de

 de la ciutat. Davant d’aquest escenari, Joan Blancafort remarca la importància d’aprofitar aquestes darreres setmanes per fer el canvi de vehicle: “El que ens queda d’any és una oportunitat única. Ara és un bon moment per canviar de cotxe”. Preguntat sobre quin és el paper que ha adoptat i adopta el representant del gremi del motor català, avisa que “ens trobem en plena pandèmia i hem de demanar des del gremi que s’actuï perquè això no passi. Això ens treu competitivitat”. En la mateixa línia, Blancafort no dubta a trobar la solució a aquest nou hàndicap, sumat al setge dels vehicles dièsel i de gasolina, en la compra d’un vehicle nou. “Per no penalitzar més ni al particular ni a l’empresa, una bona solució és posar un pedaç en temps de pandèmia”, apunta el secretari general del gremi.

Més pals a les rodes

Paral·lelament a l’augment en l’impost de matriculació, els concessionaris i compradors de vehicles establerts a Catalunya viuen sota l’amenaça de l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

Si bé és cert que des del Govern català es va deixar sense efecte el tribut del 2019 i tanmateix anunciava que meritaria a 31 de desembre la tarifa més baixa, afegeix més aigua al vi per al sector, que lamenta el missatge difús de les diverses administracions. S’ha de renovar un parc automòbil que té una mitjana de 12,5 anys, però les facilitats escassegen. “És molt difús el criteri que utilitzen. S’ha de mirar de no frenar el mercat. No té cap sentit que en l’àmbit estatal s’incentivi el sector amb ajudes econòmiques per impulsar l’activitat de l’automoció i en l’àmbit local cada dia es dificulti més la mobilitat en vehicle privat”.

Una opinió que no difereix gaire de la de Superwagen, que asseguren que “és un greuge comparatiu que costa d’entendre i que ens perjudica”.

Comentaris
To Top