DS MOTOR

Per arribar a tots els carrers

El nou model de Volkswagen e-Caddy / LL. FRANCO
El nou model de Volkswagen e-Caddy / LL. FRANCO

Volkswagen ja compta amb un nou membre de la família dels vehicles elèctrics, l’e-Caddy, que s’afegeix a la ja coneguda e-Crafter i a l’e-Transporter per aquesta manera tenir coberta una gamma de vehicles elèctrics comercials (gran, mitjà i petit).

Des d’aquestes darreres setmanes, el petit de la gamma –e-Caddy– ja es pot trobar al concessionari Superwagen de Sabadell. Un vehicle enfocat al repartidor urbà de la denominada última milla, amb una certa sensibilitat per l’ecologia i les energies renovables.

El projecte emprès per la firma de Wolfsburg ha comptat amb el preparador, també alemany, ABT, que ha estat l’encarregat d’instal·lar el motor elèctric, l’electrònica i les bateries de liti. Amb una capacitat envejable de càrrega –4,2 metres cúbics (651 quilos)–, l’arribada de la nova furgoneta de Volkswagen està equipada amb una bateria de 37,3 kWh i està propulsada amb un motor elèctric de 83 kW, que equivalen a 113 cavalls. Tot i el volum del vehicle i el pes que pot arribar a transportar, l’e-Caddy ABT pot recórrer fins a 159 quilòmetres amb tan sols una càrrega sempre que la velocitat no sigui superior a 90 km/h –de manera opcional pot arribar fins als 120 km/h–.

La bateria pot ser carregada completament amb unes cinc hores, sempre que utilitzem un punt de càrrega d’electricitat de 7,2 kW. Però si el client té l’opció de fer-ho en un Charging Combining System (CCS Combo 2) amb una potència de màxima de 50 kW, tindrà el vehicle (80%) en poc més de 45 minuts.

Respecte a l’interior del Caddy, amb tracció davantera i canvi automàtic

El preparador alemany ABT, a través d’ABT Sportsline, ha estat l’encarregat d’instal·lar el motor elèctric, l’electrònica i les bateries de liti

El preparador alemany ABT, a través d’ABT Sportsline, ha estat l’encarregat d’instal·lar el motor elèctric, l’electrònica i les bateries de liti
/ LL. FRANCO

, Volkswagen ha introduït petites novetats, com el quadre d’instruments, que ha estat adaptat per mostrar la informació referent a l’estat de la bateria. Tanmateix, i de manera progressiva, l’e-Caddy ABT també estarà disponible en les variants Furgó –dues o tres places–, Kombi i Tredline –fins a cinc passatgers–.

D’altra banda, i seguint el camí cap a l’electrificació engegat per Volkswagen, en un futur no gaire llunyà (2022) està previst que arribin al mercat els prototips ID. Buzz, amb capacitat per a vuit passatgers, i l’ID Buzz Cargo, per al transport de mercaderies.

Comentaris
To Top