Publicitat
Ciutat

Comença el cribratge intensiu a Cal Balsach per detectar casos asimptomàtics

El centre cívic de la Creu Alta - Cal Balsach ha donat el tret de sortida aquest dilluns al cribratge intensiu que el Departament de Salut ha posat en marxa a Sabadell i diferents municipis catalans. Durant tota la setmana es faran tests de coronavirus voluntàriament als majors de 16 anys d'aquest barri per detectar casos asimptompàtics i tallar les cadenes de transmissió. També es farà a Can Puiggener i Torre-romeu, tres zones on la conselleria ha detectat un augment de casos. La directora del Servei d'Atenció Primària al Vallès Occidental de l'ICS, Montserrat Teixidó, fa una crida a la participació: "Hem d’arribar al màxim de ciutadans possible allà on fem el cribratge".

Una de les proves en el cribratge de la Creu Alta / VICTÒRIA ROVIRA

Un dels primers veïns que s'ha fet el test, Ramon Ivars Comabella, hi ha anat perquè "tinc 76 anys i vull saber si porto alguna cosa. No m'ho havien fet abans perquè no m'havia trobat malament i així estic més tranquil i sé si m'he de confinar o no". En el seu cas li han fet una prova de tipus PCR, però tant podria haver estat aquesta com un test ràpid d'antígens (TAR). El fet que es faci una prova o altra, segons Teixidó, va en funció de diferents factors com l’estratègia del moment, de repartir els tipus de tests, la disponibilitat del laboratori i l’espai on es fa el cribratge, entre altres. "Són diferents factors i els dos tests són vàlids", remarca la directiva de l'ICS.

Publicitat

També s'ha presentat a Cal Balsach aquest matí Laia Calafell, de 26 anys, perquè creu qu és important "saber si sóc portadora o no" de la malaltia. Com que en aquest cas és un cribratge, les persones que es van a fer la prova no han de fer quarantena fins que tenen el resultat, cosa que sí que s'ha de fer en cas de contacte. Com Ivars, Calafell tampoc tenia símptomes i els dos esperen un resultat negatiu.

Durant el matí el pas de veïns ha estat constant, sense aglomeracions / VICTÒRIA ROVIRA

A la Creu Alta, els tests es faran fins divendres, 27 de novembre. Aquest dimarts, i també fins divendres, el cribratge també es farà al centre cívic de Torre-romeu, i únicament dilluns que ve, 30 de novembre, també es farà pels veïns de Can Puiggener al centre cívic d'aquest barri. En tots els casos les proves es faran de 9 a 14 h i de 15 a 19 h i els resultats es podran consultar per SMS o La Meva Salut.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top