Ciutat

Ciutadans reclama la devolució de les plusvàlues

/ OE

El grup municipal de Ciutadans ha presentat una moció al ple de desembre per exigir la devolució de l’impost de plusvàlues. El portaveu dels taronges, Adrián Hernández, demana que “es paralitzi el cobrament de l’impost en els casos que es pot demostrar pèrdua de valor”.

El Tribunal Constitucional va determinar en 2017 que el ciutadà que havia hagut de transmetre el seu immoble per menys diners del que ho va adquirir no havia de pagar l’impost de plusvàlues en no haver-hi guany. Segons Hernández, des de llavors, “l’Ajuntament no informa de manera clara al contribuent del seu dret a no pagar, ni a qui ja va pagar del seu dret al fet que els retornin els seus diners”.

Hernández considera “indignant” que els veïns “hagin de fer la reclamació per via judicial”. L’Ajuntament “ha de fer d’ofici la revisió i informar el contribuent”. El portaveu municipal ha afegit que el que busca la seva formació és “evitar que el ciutadà primer hagi de pagar i després reclamar la devolució, si té els recursos per a poder fer-ho”.

Comentaris
To Top