Ciutat

La Crida denuncia una adjudicació “a dit” del Govern en el contracte de l’enllumenat

Lluís Perarnau / CEDIDA

La Crida ha presentat un recurs de reposició contra la modificació del contracte de l’Ajuntament amb UTE (l’empresa d’enllumenat públic Aluvisa i FCC). Consideren que “no s’ajusta al dret” i afirmen que hi han detectat “diversos punts de foscor”, recalca el regidor Lluís Perarnau. En el ple del mes de novembre, el grup municipal ja va votar en contra de l’allargament de la concessió a l’empresa, que gestiona fanals, semàfors i altres senyals lumínics. ERC es va abstenir.

El contracte municipal amb la concessionària durarà cinc anys més del que estava previst, ja que el Govern de Farrés contempla que es prorrogarà fins al 2028, en comptes d’acabar el 2023. Amb aquest allargament, l’Ajuntament té intenció d’invertir uns 8 milions d’euros durant mig any per aconseguir que els fanals renovats representin el 90% del total de la ciutat.

La Crida lamenta que la modificació no respon a raons d’interès públic, sinó a “una proposta realitzada per la UTE contractista” per “generar beneficis”, i acusen l’Ajuntament de cometre “una adjudicació directa i a dit” en frau de llei.

“Després de fer les pertinents consultes legals, considerem que la nostra preocupació era fonamentada i que la modificació aprovada no té empara ni legal ni contractual, motiu pel qual és nul·la”, denuncia la Crida. El grup sosté que la modificació del contracte no es trobava prevista al Plec de Clàusules Administratives Particulars (PCAP), que només preveia una modificació per un valor de 3 milions d’euros.

La Crida, a més, recalca que la quantitat de la nova inversió serà de més de 14 milions d’euros i que “va molt més enllà des del punt de vista tècnic com econòmic previst en el PCAP”. Sobre la pròrroga del contracte per cinc anys més, Perarnau critica que en cas que el 2023 no s’aprovés l’allargament fins al 2028, comprometria l’Ajuntament a desemborsar de cop gairebé 8 milions d’euros”.  Per tant, la considera “forçosa”.

Sabadell allarga la concessió de l’enllumenat, i Crida i ERC ho critiquen

Comentaris
To Top