Oci i cultura

El Sant Vicenç manté ‘Els Pastorets’, tot i que amb un elenc reduït

Assaig d''Els Pastorets' de l'any passat / VICTÒRIA ROVIRA

Els tradicionals Pastorets del Teatre Sant Vicenç no faltaran a la cita anual a la Creu Alta. De fet, la primera funció tindrà lloc aquest diumenge, 20 de desembre, a les 17.30 h. Tot i així, per poder tirar-los endavant, han hagut d’adaptar-se a les exigències de les mesures anti-Covid. Les petites novetats conformen, sense dubte, uns nous Pastorets.

Per una banda, els protocols només permeten un grup de 20 persones davant l’escenari, mentre que els personatges d’Els Pastorets del Sant Vicenç en són molts més. Només amb text, fins a 32. “Així que, malauradament, no podem comptar amb l’elenc del centenar de persones que cada any pugen dalt de l’escenari”, explica Jordi Cascales, president del teatre. “Hem hagut d’eliminar personatges i alguns papers són interpretats per un mateix actor o actriu. Per exemple, la Verge Maria és també el pecat de la Peresa”, afegeix. De forma col·lateral, aquests canvis obliguen a prescindir del maquillatge dels dimonis.

Reducció d’escenes

Igualment, han suprimit les entrades i sortides dels intèrprets que es feien en algunes escenes per platea. “Per compensar-ho, hem reforçat l’espectacularitat d’alguns elements escenogràfics per donar més força a entrades i sortides de dimonis i àngels amb una nova màquina de fum i nova il·luminació. I també recuperen l’escotilló, després de 10 anys, des que es va reformar la caixa escènica que es va suprimir. “Així que Satanàs tornarà a “enfonsar-se en els abismes per l’escotilló”, avança Cascales.

L’aforament queda limitat al 50% del total, com tot espectacle en aquests dies de Covid-19.

Estrenen la nadala del 2020

Per una altra banda, el Teatre Sant Vicenç ha creat una nova pàgina web, en què es recull la informació més important de l’entitat i en la qual també es troba la nova plataforma de venda d’entrades. Així mateix, ha estrenat la seva tradicional nadala:

Comentaris
To Top