Ciutat

Homenatge unitari a Sabadell per les víctimes de l’atemptat d’ETA

Acte emotiu, sota la pluja, en record als sis policies assassinats per la banda terrorista ETA a Sabadell. Un acte unitari realitzat al Parc Catalunya ha recordat als agents quan es compleixen 30 anys del crim. El 8 de desembre de 1990, ETA va situar un cotxe carregat d’explosius a la Creu Alta i el va fer detonar quan passava un furgó de la Policia Nacional. Tres dècades després, s’ha realitzat un homenatge unitari a la plaça Ernest Lluch, on hi el monòlit de record. La condemna s’ha fet extensible a totes les víctimes del terrorisme.

La pluja no ha evitat que els familiars i amics recordin i homenatgin les víctimes del crim. Han assistit a l’acte representants de tots els partits polítics, una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcaldessa, Marta Farrés, així com representants de tots els grups del ple municipal.

Familiars i representants polítics han homenatjat les víctimes / LLUÍS FRANCO

Condemnem de forma enèrgica 30 anys després tal com ho vam fer en aquell moment fatídic”, ha assegurat l’alcaldessa en acabar l’acte, des d’on ha volgut refermar la condemna sabadellenca a la violència terrorista: “La ciutat continua estan al costat dels familiars. Avui voliem traslladar-los tot el nostre amor i l’acompanyament en els 30 anys de l’atac terrorista”.

També han visitat Sabadell la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, la delegada del Govern de l’Estat, Teresa Cunillera, el delegat del Govern català a Barcelona, Juli Fernàndez. També el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entre d’altres representants de la policia catalana, així com els intendents dels cossos policials desplegats a Sabadell: Mossos, Policia Municipal i Policia Nacional.

“No perdonem ni oblidem”

“Les víctimes del terrorisme no perdonem ni oblidem”. Toni Marcos –fill d’un dels policies nacionals assassinats Miguel Marcos i que ara és agent dels Mossos d’Esquadra– ha estat l’encarregat de representar les famílies dels policies assassinats en l’acte. En un discurs personal, ha detallat el tràngol que va passar. “Era un nen de 10 anys. No podia esperar res fins que el joc de vida ens va colpejar“, ha explicat.

Marcos, que ha definit l’atemptat com un acte de “crueltat”, ha explicat que 30 anys després manté el record molt viu. “Ho recordo com si fos ahir. Aquells instants han quedat grabats en mi, com si fos una motxilla de pedres que arrossegues i no te’n pots desfer mai”, ha apuntat. Anys després, però, assegura que ni ell ni la resta de famílies han entès el sentit de l’atemptat i que dona les gràcies a ciutadania i institucions pel seu suport. “No sé si els vam donar les gràcies, però avui ho fem”.

Víctimes en l’oblit: 30 anys de l’atemptat d’ETA

Comentaris
To Top