Publicitat
CARTES AL DIRECTOR

La indefensió de la gent gran

Ivan Zabal

Durant la pandèmia de Covid-19 hem estat veient que la gent gran és la més afectada i tocada pel virus però... És l’únic ambient en què queda afectada aquest sector de la població?

Com a tècnic en Consum i com a treballador en diferents Oficines Municipals d’Informació al Consumidor de diferents Ajuntaments de diferents municipis de Barcelona i en una Associació de Consumidors, puc arribar a dir que aquest sector de la població està molt més indefens del que podem arribar a creure. La desinformació, el no saber com utilitzar Internet o les noves tecnologies, el no entendre com funciona les contractacions i les paraules més tècniques, fan que siguin molt vulnerables i que moltes empreses es beneficiïn d’això. Ens trobem molts casos en què les empreses han fet firmar a les persones grans enganyant-les o explicant-los que disminuiran el preu del seu consum quan realment és totalment al contrari.

Els fan firmar contractes molts més cars i els afegeixen productes els quals mai utilitzaran. D’altra banda, també ens trobem amb casos on diferents comercials els venen productes on els diuen que els curaran els seus mals: esquena, malaltia, etcètera. M’agradaria fer una crida a la societat perquè entre tots fem que els nostres familiars i amics d’edat avançada no siguin tan vulnerables i poder acabar amb aquestes males praxis per part de moltes empreses.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top