Oci i cultura

La Cia Samfaina de colors reivindica “la necessitat de jugar” en el retorn al Principal

Fragment de l’espectacle ‘Andròmines’ / CEDIDA

LaSala reprèn la temporada aquest diumenge, 17 de gener, amb la novetat de fer-ho al Teatre Principal (12 h). Serà amb l’estrena del nou espectacle Andròmines (els tresors d’una nina de drap), que des de la mateixa Cia Samfaina de colors consideren que és “una revolució” en la seva trajectòria.

Vilasís i Múrcia van crear Samfaina de colors el 1988 a Sabadell. Tots dos asseguren que el confinament va agafar de ple el procés de creació de la companyia, però també va provocar una revolució en l’espectacle: “Necessitàvem un canvi, una transformació. L’aturada ens va permetre pensar molt en l’espectacle i el vam reprendre amb una energia diferent”, sosté Vilasís. “De fet, ens va fer veure com de molt necessitàvem trepitjar escenari”, afegeix.

Fragment de l’espectacle ‘Andròmines’ / CEDIDA

Alhora, Xavi Múrcia destaca que “el públic es trobarà amb l’essència de Samfaina de colors, però també veurà una posada en escena que està molt més cuidada, amb tots els detalls”. 

Els aprenentatges

Sigui com sigui, la narració posa l’èmfasi en el fet que els aprenentatges més importants de la vida els fem jugant. I cal seguir reivindicant el joc com a motor humà. 

Per la directora artística, Anna Ros, el gran canvi és que “han transgredit una línia, han passat de ser un espectacle musical familiar, a ser un espectacle teatral amb música. Han guanyat amb moltes capes dins de la part artística”.

Comentaris
To Top