Ciutat

El despatx sabadellenc H Arquitectes, premiat pel consell de col·legis d’arquitectura d’Espanya

Els sabadellencs H Arquitectes han estat guardonats amb una Menció Especial en Arquitectura pel jurat dels premis anuals del Consejo de Colegios de Arquitectura de España (CSCAE). L’organisme ha reconegut el projecte de la Bodega Clos Pachem al municipi de Gratallops (Tarragona). “És un premi de tota la professió, és molt bonic!”, celebra l’arquitecte Roger Tudó, un dels quatre socis del despatx, que posa en valor que és un reconeixement al qual el premiat no s’hi presenta sinó que és seleccionat.

El projecte premiat d’H Arquitectes / JESÚS GRANADA

El jurat destaca la forma en què els arquitectes “han resolt un projecte molt complex en un centre històric”. El veredicte que els ha fet mereixedors de la distinció també subratlla que han sabut construir “de forma minuciosa una gran riquesa d’espais en molt bona transició i contextualització entre l’interior i l’exterior”. Del projecte, el CSCAE també aplaudeix l’atenció al confort climàtic, tant de les persones com del vi que produeix la bodega.

Tudó explica que la bodega té unes característiques constructives especials des del punt de vista climàtic per aconseguir temperatures molt baixes pròpies d’aquesta activitat. Està situada a tocar de l’església del poble i per precaució amb els fonaments no van voler fer superfície enterrada, cosa que han compensat en alçada amb amb moltes parets de totxo i massa.

L’edifici també compta amb un mètode innovador perquè l’espai es refredi a l’estiu gràcies a un sistema que han ideat amb una làmina a la coberta que es refreda amb les radiacions nocturnes. Com que la bodega està ubicada al bell mig del municipi, la textura i el color de la façana s’han escollit pensant en aconseguir una bona integració, per això s’ha optat per un acabat de morter de calç amb una textura molt artesanal. “La relació volumètrica té una certa relació amb l’església”, apunta l’arquitecte.

H Arquitectes celebra el reconeixement perquè posa en valor el treball que hi ha al darrere de cada projecte i és un estímul per seguir endavant. En aquest cas, hi van estar treballant durant cinc anys i el projecte va quedar enllestit a les acaballes del 2019.

Comentaris
To Top