Ciutat

Junts per Sabadell presentarà una moció al ple sobre la situació dels ‘riders’ a la ciutat

Junts per Sabadell té previst presentar una moció al ple municipal ordinari del dia 2 de febrer per debatre les condicions en què els repartidors, anomenats riders, han de treballar a la ciutat. Així mateix, la intenció del grup municipal és que l’Ajuntament revisi les ordenances municipals per fer que les empreses de repartiment a domicili hagin de posar a disposició dels seus treballadors espais pel descans, espera i refugi, per evitar que facin un “ús intensiu i privatiu de l’espai públic”.

Un noi mira l’aplicació de Glovo amb la motxilla a l’esquena, davant la seu de l’empresa a Sabadell/ LLUÍS FRANCO

Segons la portaveu del partit, Lourdes Ciuró, no correspon a l’Ajuntament “interferir en aquest model de negoci del delivery en què el repartidor n’és el principal damnificat en tenir un règim laboral molt precari, però sí que és la seva responsabilitat vetllar tot allò que passa a l’espai públic”.

Per tant, reclama que s’obligui aquestes empreses a proporcionar zones de refugi pels riders per evitar posar en risc la seva salut. Així i tot, Ciuró també considera que cal afavorir “unes millors condicions de treball d’aquest col·lectiu, en el que estigui a l’abast municipal”.

Comentaris
To Top