ESPORTS

Guanyar per tornar a sortir del descens i retallar diferències, objectiu arlequinat

Els arlequinats volen repetir aquesta imatge per tornar a guanyar a la Nova Creu Alta / Lluís Franco

Hi haurà partit. Finalment s’han esvaït els dubtes i el Sabadell-Logronyès, en suspens pels casos positius apareguts en el club de La Rioja durant la setmana, es disputarà dilluns (21 hores) a la Nova Creu Alta. Això sí, l’equip blanc-i-vermell arriba amb sensibles baixes entre la Covid, lesions i el sancionat Leo Ruiz. Significa, doncs, una bona oportunitat pel conjunt arlequinat de tornar a guanyar a casa, la qual cosa no aconsegueix des del 3-1 a la UD Las Palmas del 22 de novembre del 2020. Dues derrotes i tres empats han estat els resultats en les últimes cinc actuacions a l’Estadi.

La victòria és imprescindible per sortir de la zona de descens després dels resultats d’aquesta 23a jornada. Saragossa i Albacete, amb les seves victòries, han superat el Sabadell a la taula. En canvi, el triomf permetria avançar el Castelló, que va caure a Almeria, mentre l’Alcorcón va patir una dura ensopegada a casa davant el Màlaga i es torna a ensorrar. Antonio Hidalgo no varia el seu discurs per conèixer els resultats de rivals directes. “Tenim clar que no aconseguirem la salvació amb 24, 27 o 40 punts. La realitat és que necessitem guanyar partits i sabem la dificultat”.

El tècnic arlequinat no es refia de les baixes del Logronyès després d’una setmana atípica pels casos positius. “El seu entrenador tindrà més dificultats per fer la convocatòria, però l’onze serà molt semblant a l’habitual o el que va jugar a la primera volta contra nosaltres. Espero un partit molt igualat i haurem de tenir el cap fred en determinades situacions”. També ha aprofitat per desitjar una ràpida recuperació als jugadors del Logronyès afectats per la Covid-19.

Si el Logronyès perd efectius importants, és el cas contrari del Sabadell. Hidalgo té a la seva disposició gairebé la totalitat de la plantilla, amb l’excepció del sancionat Pierre Cornud i el lesionat de llarga daurada, Néstor Querol, qui aquesta setmana va començar el procés de recuperació a les instal·lacions aquàtiques del Club Natació Sabadell gràcies a l’acord de col·laboració entre les dues entitats. Juan Ibiza podria tornar després de dues jornades sense participar per sanció i la clàusula de la por de l’Almeria, mentre Adri Cuevas i Pedro Capó també estaran a la convocatòria.

El Logronyès vindrà minvat sobretot en la parcel·la ofensiva. Siddiki, Ander Vitoria, Zelu, Àlex Pérez, Gorka Perez, Leo Ruiz i probablement Iñaki Sáenz no podran estar a la Nova Creu Alta. El tècnic Sergio Rodríguez haurà de tirar del filial per completar la convocatòria. Andrés José Rodríguez, Andy, serà la referència a l’atac i, de fet, és el màxim golejador de l’equip de La Rioja amb cinc dianes. Fora de casa, el Logronyès ha esgarrapat tres victòries i dos empats. Un 0-0 va ser el resultat de la seva última visita a l’Estadi creualtenc amb l’actual denominació, la temporada 09/10.

Canvi d’àrbitre. El col·legiat murcià Rafael Sánchez López, qui aquesta temporada va dirigir el Ponferradina-Sabadell (0-3), ha estat substituït pel madrileny Miguel Ángel Ortiz Arias segons un comunicat de la Federació Espanyola de futbol, sense especificar els motius. Curiosament, Ortiz Arias va xiular el Logronyès-Sabadell de la primera volta a Las Gaunas (1-0).

Pendents del mercat

El dilluns, gairebé coincidint amb l’horari del Sabadell-Logronyès, es viuran els últims minuts del mercat d’hivern. Como ja va passar a l’estiu, la direcció esportiva haurà d’estar pendent de diversos moviments per tancar un o dos fitxatges. Tot apunta a un final de bogeria amb operacions gairebé in-extremis, com va passar amb la incorporació d’Stoichkov, cedit pel Mallorca. Molts noms estan sobre la taula, l’últim l’argentí Valentin Vada (Tenerife), però el director esportiu José Manzanera vol esperar l’efecte dominó d’altres operacions d’alt nivell per intentar pescar. Hidalgo també s’hi va referir: “Si sóc optimista? És un mercat difícil i tothom espera a última hora. Tenim les nostres opcions, sóc conscient que s’està treballant intensament, però hi ha situacions que el Sabadell no pot controlar”.

Comentaris
To Top