DSFamília i nens

Aprendre i divertir-se

El futbol continua sent l’esport estrella dels campus d’estiu / Lluís Franco

Moltes opcions. Les famílies es preparen per cercar alternatives a l’escola un cop les aules es tanquin fins al setembre. Per la seva banda, les entitats, associacions i clubs escalfen motors per a la temporada d’estiu i preparen la seva oferta d’activitats per a totes les edats. Les possibilitats són àmplies i variades.

De fet, es tracta de combinar la formació i la diversió durant el període estival. Des de l’ensenyament d’idiomes fins als campus esportius més tradicionals.

Futbol: consolidats

Els campus futbolístics sempre tenen una gran acceptació. N’hi ha de molt consolidats, com el de l’Escola de Futbol Sabadell que complirà la seva quinzena edició. El seu millor aval és l’experiència que aporten dos mítics exjugadors del Centre d’Esports, Lino Gutiérrez i Francisco Gómez Tanco. Serà entre l’1 i 19 de juliol a la Zona Esportiva de Sant Oleguer amb la Bassa al costat com a element atractiu.

També s’ha consolidat plenament el campus de tecnificació Germans Garcia Junyent amb el segell dels germans Óscar, Genís i Roger i la col·laboració de Jordi Besonias i Pere Llonch. Arriba a la seva cinquena edició amb excel·lents perspectives pels quatre torns (del 25 de juny al 19 de juliol). L’escenari és la Zona Esportiva Can Rull, però s’amplia amb visites a Le Five i sortides al FutbolGolf d’Ullastrell. La seva influència ha arribat fins a Noruega i com l’any passat, una delegació visitarà la Football School Pasvik per explicar la metodologia.

D’altra banda, el Mercantil tornarà a oferir el seu ja tradicional campus estiuenc. Aquesta vegada, però, amb un canvi d’imatge. La presència dels e-games i dels youtubers entrarà amb força per compartir protagonisme amb la tecnificació i les sortides diàries a la piscina de Sant Quirze. Com a novetat, i sota la batuta de la Mercantil Football Academy, durant la quarta setmana del campus els nens i nenes d’entre 5 i 14 anys tindran la possibilitat d’anar de colònies a Banyoles a la casa El Collell amb tres camps de futbol i d’altres equipaments per a activitats de lleure. A més, durant la resta de les setmanes, es faran sortides puntuals al FutbolGolf d’Ullastrell i una visita a les instal·lacions del FC Barcelona.

Més diversitat

També podem trobar campus amb més diversitat d’activitats. Per exemple l’anglès –a càrrec de l’acadèmia What’s Up!– és un factor diferencial en les estades del Club de Tennis Sabadell (del 25 de juny al 2 d’agost i del 26 d’agost al 6 de setembre). Tennis, pàdel, futbol, natació, gimnàstica esportiva, jocs de piscina, tir amb arc, tennis taula… són algunes de les activitats que els nens i nenes poden realitzar en unes instal·lacions de 40.000 metres quadrats. L’objectiu és facilitat la pràctica esportiva, els hàbits saludables i gaudir d’espais a l’aire lliure amb l’afegit d’aprendre i millorar l’anglès.

Una altra entitat de pes com el Cercle Sabadellès 1856 organitza un campus amb activitats organitzades en funció de l’edat: de 3 a 6 anys; de 7 a 16 anys i de 13 a 18 anys. Abasta un total de vuit setmanes entre el 25 de juny i el 2 d’agost i del 26 d’agost fins al 6 de setembre. Els nens poden escollir una activitat principal com el tennis, futbol, dansa o natació sincronitzada en el campus multiesport o centrar-se en campus especialitzats de tennis, pàdel o futbol. D’altra banda, com a novetat s’estrenen els stage específics de tennis, pàdel, natació i futbol.

Casal d’estiu tot l’agost

El Club Natació Sabadell és una de les entitats de la ciutat que al llarg del període de vacances ofereix activitats per a nens i nenes de 3 a 16 anys als centres de Can Llong i Gran Via. Des del dia 25 de juny i fins al 2 d’agost, el Club ofereix un ampli ventall de campus esportius. A Can Llong hi haurà l’opció de passar l’estiu fent natació, artística, tennis taula, triatló i waterpolo. Totes aquestes pràctiques es duran a terme en el mateix centre. Tanmateix, i per qui vulgui passar l’estiu fent activitats de sec, al carrer Montcada el Club posa a disposició dels socis i no socis, els següents campus esportius: bàsquet, futbol sala, pàdel i vòlei. A més, per als nois i noies preadolescents també hi ha el Club jove. Un campus d’estiu on predomina la natació combinada amb activitats variades com el crossfit, aquagym o spinning, una molt bona opció per a aquells i aquelles que vulguin fer multiesport. L’epicentre seran les instal·lacions del Club tot i que puntualment es faran algunes sortides, per exemple a l’Illa Fantasia. A partir del 2 d’agost i fins al 6 de setembre, l’entitat nedadora entra en escena amb el casal d’estiu. Cinc setmanes d’activitats diverses per a totes les edats. A més, i no menys important, el Club ofereix servei d’acollida gratuït de 8 a 9 h i de 18 a 19 h en funció de quin horari de campus s’hagi escollit ja sigui de 9 h a 13 h, de 9 h a 15 h o bé de 9 h a 18 h, aquests dos últims amb l’opció de servei de menjador.

Passar-ho bé jugant a bàsquet

A falta de la confirmació oficial per part del consistori, i que tot sembla que arribarà després de Setmana Santa, el Creu Alta Bàsquet celebrarà enguany una nova edició del campus d’estiu, la 21a de la història del club creualtenc. Durant el mes de juliol, per als qui vulguin jugar a l’aire lliure Can Marcet serà l’entorn ideal amb la pista poliesportiva i la piscina. Tanmateix, per qui vulgui prioritzar el parquet i no estar tan exposat al sol, tindrà Cal Balsach; un fet, però, que no impedeix que hi hagi sortides puntuals a la piscina. L’objectiu del Creu Alta, a part de jugar a bàsquet, és passar-ho bé i, per tant, fer de les setmanes un record que perduri en el temps.

L’objectiu és que el jugador o la jugadora tingui ganes de tornar l’endemà. Cada setmana els nens i les nenes faran setmanes temàtiques, per exemple, NBA, All-star o Jocs Olímpics. Tot i no deixar de tenir una temàtica de casal és un dels llocs ideals per tastar el bàsquet envoltat d’entrenadors que com a exjugadors creualtencs coneixen més bé que ningú el tarannà del campus.

Qui també oferirà un campus centrat amb l’esport per antonomàsia dels Estats Units, serà el Club Esportiu Sant Nicolau. Des del 24 de juny i fins al 26 de juliol s’oferirà dues propostes molt llamineres amb el casal i les colònies de bàsquet. Els matins, de 9 h a 14 h, predominarà la tecnificació per desenvolupar fonaments així com activitats de multiesport per als més petits (6-7 anys). Tanmateix, hi haurà excursions puntuals i sortides a la piscina. Per als més grans (8-14 anys) hi haurà la possibilitat d’anar de colònies. Una experiència única per interrelacionar-se amb els companys i companyes en una estada on es respirarà bàsquet les 24 hores del dia.

‘Enjogassa’t’

Aquest estiu, des del dia 26 de juny i fins al 12 de juliol, se celebrarà la quarta edició de l’Enjogassa’t, una activitat d’estiu adreçada als joves i infants d’entre 3 i 14 anys, inscrits als diferents casals de lleure d’estiu organitzat pel Consell Esportiu Sabadell amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell.

L’Enjogassa’t va néixer el 2016 com a alternativa lúdica, divertida, educadora i atractiva per als casals de la ciutat. En aquests tres anys de vida, el nombre de participants s’ha incrementat curs rere curs. L’edició de l’any passat es van enregistrar un total de 3.780 participants.

Els participants de 6 a 14 anys poden practicar esports alternatius i emergents com el kin ball i el korfball, entre altres. Per als infants de 3,4 i 5 anys es duen a terme activitats de psicomotricitat, ball i ritme i taller de circ.

Comentaris
To Top