DSCases

Els pètals, tendència de tardor

Les violetes, que són anuals, s’assemblen als pensaments, però amb flors petitones, delicades i més abundants, que surten des de la terra. Adequades per a balcons i terrasses!

“Prefereixo flors a la meva taula que diamants al meu coll”, va dir l’anarquista lituana Emma Goldman. Bé, si ens prenem la llicència de triar, també volem omplir de pètals acolorits les prestatgeries, els mobles, el balcó, la terrasseta i el pati.

I no ens hem equivocat a l’hora de titular l’article, no. Els pètals no són patrimoni exclusiu de la primavera. També són tendència aquests mesos en què arriben els primers indicis de fred, i encara més si teniu ganes d’injectar alegria a la tardor. És per això que us recomanem diferents plantes que floriran durant aquesta estació.

La prímula, que per semblança també es coneix com a gerani d’hivern, és una planta anual que floreix bé entre la tardor i la primavera, durant els mesos més freds. Es pot tenir a dins de casa –i si gela és millor fer-ho– però també a testos i a jardineres d’exterior.

Els crisantems, molt populars a la Xina i al Japó, poden convertir el teu pati en un mosaic vívid, ja que n’hi ha de múltiples colors i creix molt ramificada, amb moltes flors a cada tija. Són molt resistents i floreixen durant la tardor.

Els pensaments també són resistents al fred i a les gelades, sense que això faci desaparèixer la seva esplèndida floració, que aguanta molt temps. A més, us duraran a l’estiu, ja que resisteixen el sol i les sequeres.

Encara tenim una altra proposta per als atrevits: hortalisses! I ja que hem començat amb una cita, us convencerem parafrasejant un proverbi xinès: “Si vols ser feliç una hora, emborratxa’t. Si vols ser feliç un dia, mata el porc. Si vols ser feliç una setmana, viatja. Si vols ser feliç un any, casa’t. Si vols ser feliç tota la vida, tingues un hort (o subscriu-te al Diari de Sabadell)”.

Publicitat
Comentaris
To Top