Ciutat

Empresonats tres lladres per assalts en domicilis de l'àrea metropolitana

Bitllets i monedes de col·leccionista decomissats als lladres detinguts/ ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana tres lladres que formaven un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis. Els tres pispes –d'entre 20 i 37 anys- se'ls considera els presumptes autors de 10 robatoris en habitatges de l'àrea metropolitana, entre els quals destaquen Sabadell, Badalona, la Roca del Vallès, Barcelona, així com Argentona i Gavà. Segons la policia catalana, els lladres actuaven preferentment de tarda per així respectar el confinament nocturn i no aixecar sospites.

Un dels pispes va ser arrestat a l'aeroport de Barcelona-El Prat quan intentava abandonar el paí, i els altres dos van ser detinguts als seus respectius domicilis. Tots tres van passar a disposició judicial el 4 de febrer i ja han ingressat a presó.

La investigació neix arran d'unes identificacions en l'àmbit de la prevenció delictiva per part d'efectius de paisà durant l'estiu passat. Gràcies a aquestes identificacions prèvies es va poder relacionar un dels detinguts en diferents robatoris comesos a Barcelona i la seva àrea metropolitana. La forma d'actuar dels lladres mantenia sempre el mateix denominador comú: accedien a cases adossades o edificis escalant la façana i després forçaven les finestres del domicili.

Una vegada a l'interior, el seu objectiu era bàsicament diners, així com joies i rellotges que posteriorment venien al mercat negre, amb l'objectiu d'aconseguir efectiu i enviar diners al seu país d'origen. De fet, en els escorcolls durant la detenció dels infractors, els Mossos van recuperar vuit rellotges, la majoria dels quals de gamma mitja o alta.

Monedes i bitllets de col·leccionista i rellotges d'alta gamma

El grup criminal estava assentat a la zona  i una vegada fixaven els seus objectius utilitzaven vehicle propi o fins i tot transport públic -si no anaven en cotxe, podien moure's a peu o en autobús- en funció de si actuaven a la capital catalana o a alguna localitat de l'àrea metropolitana. Dos dels integrants eren els que accedien als immobles i el tercer membre feia tasques de conductor. Dels dos primers, un té diversos antecedents per delictes contra el patrimoni a Itàlia i altres antecedents per furts a les autopistes, amb una ordre d'allunyament de l'AP-7 inclosa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top