Ciutat

PSC, ERC, la CUP i Ciutadans tindran un sabadellenc al Parlament

Parlament / ACN

Hi haurà quatre sabadellencs al Parlament. Ja repartits els 85 escons que corresponen a Barcelona, han estat escollits com a candidats de Ciutadans, la CUP, el PSC i ERC.

Pol Gibert, actual primer tinent d’alcaldessa a l’Ajuntament de Sabadell i diputat, tornarà a ser al Parlament. Era el número 9 a la llista del PSC i la formació ha obtingut 23 escons per Barcelona. El polític de Sabadell va entrar al Parlament l’any 2015, després d’unes eleccions convocades per l’expresident Artur Mas i l’any 2017 va tornar a ser elegit.

pol gibert psc eleccions 14f sabadell

L’exalcalde de Sabadell des del 2015 fins al 2017, Juli Fernàndez, també entra al Parlament. ERC ha obtingut 19 escons a Barcelona i el sabadellenc era el número 17 a la llista. Fernández va deixar l’acte de regidor el juliol del 2020.

juli fernandez erc eleccions 14f sabadell

Un dels candidats amb més possibilitats de ser escollit era el número 4 a la llista la CUP, Xavier Pellicer. La formació anticapitalista ha guanyat 5 escons a Barcelona. És advocat i portaveu del col·lectiu Alerta Solidària, implicat en la defensa dels detinguts i empresonats del 23S, del 2019, per ordre de l’Audiència Nacional. Està vinculat al casal Can Capablanca i va formar part de la Crida.

xavi pellicer cup guanyem eleccions 14f sabadell

Pel que fa a Ciutadans, la representació sabadellenca recaurà en Joan García, que era el número 5 a la llista. I, precisament, el partit taronja ha tret cinc escons a Barcelona. Per tant, el ja diputat i actual vicepresident segon del Parlament, geògraf de professió, ha tornat a ser escollit.

joan garcia ciutadans eleccions 14f sabadell

Comentaris
To Top