Publicitat
SANT QUIRZE

L'associació de polígons de Sant Quirze denuncia l'increment “desproporcionat” de taxes

Les empreses dels polígons reclamen abaixar taxes / cedida

L’Associació d’empresaris i propietaris dels polígons de Sant Quirze del Vallès considera que l’augment d’impostos que els ha aplicat l’Ajuntament és desproporcionat. I denuncien, a més, que s’ha tirat endavant sense diàleg previ ni sense deixar marge de maniobra a les companyies per adaptar-se.

En el cas de l’impost d’activitats econòmiques (IAE), l’increment interanual per a cada empresa ha estat d’entre un 14 i un 64%, una aplicació màxima de coeficients. Una enquesta de l’associació, realitzada entre socis dels polígons, calcula que la mitjana de la pujada, que cataloguen de “demolidora”, se situa al voltant del 50%.

“Aquestes accions, a part d’espantar inversions, i fer menys eficients els que ja estem instal·lats als polígons, allunyen les persones dels seus governants i desprestigia qui pren aquestes decisions unilateralment”, lamenta l’Associació d’empresaris i propietaris dels polígons de Sant Quirze.

Encara que creguin que l’augment de l’Ajuntament s’escau dins dels paràmetres legals, consideren que no s’ha deixat temps d’adaptació a les empreses ni als propietaris, ja que l’aplicació de taxes no ha estat gradual. “La pujada d’impostos s’hauria d’haver fet suaument, esglaonadament. Tal com s’ha aplicat, s’està expulsant dels polígons els que no ho puguin assumir”, exposen.

Proposen una taula de treball

Com a motor econòmic del municipi, l’Associació d’empresaris i propietaris dels polígons creu que s’hauria de constituir un espai de diàleg amb l’Ajuntament. És partint d’aquesta idea que proposen crear una taula de treball, per negociar.

Amb aquest mecanisme, els actors dels polígons pretenen revertir la pujada d’impostos aplicada, per tal que no esdevingui permanent i reduir els coeficients d’ubicació. D’altra banda, empresaris i propietaris demanen participar, també, en l’aplicació d’altres ordenances fiscals, com l’IBI.

La taula de treball, per a l’associació, és imprescindible per desenvolupar un pla de treball, en els pròxims 5 o 8 anys, que faciliti una reinversió parcial directa als polígons industrials, “motors generadors de riquesa al municipi”.

Finançar la ronda de Sant Pau

Paral·lelament, des de l’associació demanen que es repensi el finançament per aconseguir la ronda de Sant Pau, que connecta els polígons amb la rotonda situada davant del Cercle Sabadellès. “Hi ha d’haver un reequilibri de finançament, no pot ser que els propietaris n’aportin el 95% i l’Ajuntament el 5%”, reclamen.

Una altra de les peticions de la taula de treball és aconseguir un segon pont de vianants sobre la C-58, a la ronda d’Arraona, per facilitar la mobilitat. Un pont semblant com el que la Generalitat ha fet a l’avinguda d’Ègara.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top