DSFamília i nens

Imprescindible per a la salut

Foto d’arxiu del Club Esportiu Hoquei Sabadell / V. ROVIRA

Si l’esport és bo per a tothom, en el cas dels infants ho és molt més, ja que aporta beneficis que es poden aprofitar millor en les etapes de formació.

Segons expliquen diferents experts sobre fisioteràpia, pediatria o medicina de l’esport, es recomana que l’activitat física infantil es desenvolupi una mitja de tres vegades per setmana durant una hora seguida. El més important, però, és que aquesta activitat s’adapti a l’edat, la condició física, la situació socioeconòmica i, molt especialment, al gust personal de l’infant més que el dels pares, i que es desenvolupi idealment a partir dels sis anys.

Diferents especialistes indiquen que, entre els 3 i els 5 anys, l’esport formal no és tan important ni beneficiós com practicar activitats que ajuden a la predisposició cap a la pràctica esportiva. Per tant, és millor fer jocs de córrer, tombarelles, llençar pilotes o nedar que no pas practicar l’atletisme, la gimnàstica, l’handbol o la natació com a tals.

És més aviat a partir dels 6 anys que els infants comencen a adquirir les aptituds que els permeten millorar les seves habilitats esportives i es poden començar a practicar de forma organitzada diferents tipus d’esports com les arts marcials, el tennis o el futbol. Cal, però, prendre-s’ho amb filosofia, i no excedir-se o pressionar el nen o nena fins a la fatiga mental o física.

Comentaris
To Top