Ciutat

Més d’un 10% de sabadellencs practiquen el cristianisme

Una missa catòlica, en una imatge d’arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La religió del cristianisme és la pràctica religiosa que compta amb més devots a Sabadell. Així ho recull un estudi del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya (CEO), que detalla que a la ciutat hi ha unes 25.000 persones que practiquen el cristianisme, entre les diverses confessions, el que significa prop d’un 12% dels 216.500 sabadellencs residents a la ciutat, segons les darreres dades de l’Idescat. El catolicisme, amb 15.000 fervents, és la més combregada, seguida de l’evangelisme, amb uns 5.000 practicants.

L’Església Adventista del Setè Dia, els Testimonis Cristians de Jehovà i l’Església Ortodoxa Romanesa, entre d’altres, compten amb un centenar de practicants: “Hi ha una majoria remarcable i encara que hi hagi una majoria de gent que hagi deixat la religió, no vol dir que no tingui espiritualitat. No ens hem adaptat al canvi social per moltes raons i el consumisme seria la nova religió de tots, és politeista”, reflexiona Antoni Ibáñez, president del Moviment Ecumènic de Sabadell, i ponent de la xerrada Com és l’ecumenisme, avui, a Sabadell?, prevista per a aquest dilluns 22 en el marc del cicle de conferències que organitza l’entitat amb la Fundació Bosch i Cardellach.

L’objectiu de la trobada virtual serà conèixer com és la relació entre les diverses confessions presents a la ciutat (diàleg intercristià): “Creiem que les relacions entre cristians, aquí a Sabadell, en l’àmbit institucional, són de coexistència, no hi ha diàleg”, explica Ibáñez.

Una situació, però, que canvia quan es deixa la institucional de costat i es trasllada al tema personal, en què les diverses confessions sí que practiquen un diàleg més enfocat a temes pràctics que no dogmàtics: “En el Moviment Ecumènic observem aquests fenòmens. A la ciutat, que hi som des de fa més de 60 anys, sempre hem mantingut aquesta característica de ser un tipus d’ecumenisme personal, de persones, sempre procurant no fer diferències entre les diverses confessions”, afirma.

En la mateixa línia, deixa clar que l’objectiu de l’entitat cristiana és “promoure l’amistat entre cristians de cara a una futura unitat dins la pluralitat”, finalitza.

Comentaris
To Top