Ciutat

L’Ajuntament reserva mig milió d’euros per atendre animals perduts i abandonats

Gossos de la protectora d'animals / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament incrementa la partida destinada a l’atenció dels animals domèstics perduts i abandonats. La Junta de Govern ha aprovat adjudicar un contracte d’una durada de dos anys per valor de mig milió d’euros –495.829 euros– a la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell. Aquests diners es destinaran al servei de recollida, acollida, custòdia i assistència de les mascotes perdudes i abandonades, a més de finançar l’organització de 10 campanyes o activitats.

El contracte s’iniciarà el 14 de març. L’objectiu del nou acord, segons ha comunicat l’Ajuntament, és “assegurar la ràpida recollida dels animals perduts o abandonats a Sabadell, així com la seva atenció integral en un refugi (atenció veterinària, alimentació, higiene, cures, allotjament…) fins que els propietaris els recuperin o l’animal pugui ser adoptat”.

Gossos de la protectora de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Entre les novetats principals del contracte, des de l’Àrea de Benestar Animal destaquen l’adaptació de la prestació del servei a la normativa actual (administrativa i d’animals), la gestió del servei integral o la millora de la informació i canals de comunicació amb l’Ajuntament. El nou contracte també estableix, entre d’altres, les condicions que han de reunir els vehicles que transportin animals, les instal·lacions que els acollin o el personal que els atengui, d’acord amb el que estableix la nova normativa reguladora.

El pressupost inicial corresponent a l’any 2019 del Programa de Benestar Animal de l’Ajuntament era de 183.885,53 € i la mateixa xifra del 2021 se situa en els 351.687,85 €. És a dir, en dos anys el consistori gairebé ha duplicat el pressupost destinat a l’àrea.

Comentaris
To Top