Ciutat

Vora 300 concentrats a Sabadell per la revocació del tercer grau als polítics independentistes

Concentrats a la plaça de Sant Roc aquest dimarts 9 de març | Victòria Rovira
Concentrats a la plaça de Sant Roc aquest dimarts 9 de març | Victòria Rovira

Prop de 300 sabadellencs i sabadellenques s’han concentrat aquest dimarts 9 de març per mostrar el seu rebuig contra la decisió del jutjat de vigilància penitenciària de revocar el tercer grau als polítics independentistes presos. En concret, aquesta mesura afectaria de moment només els presos de la presó de Lledoners, entre els quals es troba el sabadellenc Jordi Cuixart, a més d’altres com Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva o Oriol Junqueras.

La revocació s’ha fet pública aquest mateix dimarts, adduint que el tercer grau seria “precipitat” i que no es veu “assumpció de responsabilitat” entre ells. A Sabadell, a conseqüència, s’ha convocat una concentració a les 20 h a la plaça de Sant Roc per part de diferents entitats, partits i col·lectius independentistes i liderada per Òmnium Cultural.

Lectura d'un comunicat de rebuig a la revocació durant la concentració | Victòria Rovira

Lectura d’un comunicat de rebuig a la revocació durant la concentració / Victòria Rovira

La manifestació ha durat prop de 20 minuts i s’hi ha llegit un comunicat en què s’ha rebutjat la decisió del jutjat de vigilància penitenciària de Lledoners i s’ha cridat a la unitat dels col·lectius independentistes. Entre els concentrats s’han proferit clams d'”Independència” i “Llibertat Presos Polítics“. La concentració ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors.

La decisió del jutjat de vigilància penitenciària de la presó de Lledoners coincideix amb la retirada, també aquest dimarts, de la immunitat parlamentària com a eurodiputats a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com als també europarlamentaris independentistes Toni Comín i Clara Ponsatí. La cambra europea els ha retirat la immunitat per 400 vots a favor i vora 250 en contra.

Una pancarta s'ha desplegat davant l'Ajuntament durant la concentració | Victòria Rovira

Una pancarta s’ha desplegat davant l’Ajuntament durant la concentració / Victòria Rovira

Comentaris
To Top