Oci i cultura

Oriol Vilapuig dialogarà sobre l’exposició ‘Son’, que es pot trobar al MNAC

'Son', al MNAC / D.S.

La Secció d’Art i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach organitza, aquest dimecres a les 19 h, un diàleg al voltant del projecte expositiu Son. Empremtes i figuracions a les valls d’Àneu, que es pot veure a les sales de col·lecció d’art romànic del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). L’acte serà en format de conversa entre Lluís Alabern, responsable de l’Àrea de Mediació i Museografia del MNAC, i Oriol Vilapuig, l’autor sabadellenc de l’exposició. Es podrà seguir virtualment.

La conversa entre Alabern i Vilapuig girarà al voltant de Son i de com s’inscriu en l’espai romànic: “Mantindrem un diàleg per explicar el projecte i com s’incerta en la col·lecció, en el marc del museu, de les dificultats tècniques per construir un relat dins del romànic. Parlarem dels continguts, però també de la forma”, detalla l’autor sabadellenc.

‘Son’, al MNAC / D.S.

Son és una localitat situada al Pirineu català dins el municipi de l’Alt Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà. És en aquest lloc on Oriol Vilapuig situa el punt d’inici d’aquest projecte expositiu, posant l’atenció als relleus esculpits a diverses piques de pedra datades entre els segles XI i XII, i que es troben a les esglésies romàniques disseminades per aquesta zona. Es pot veure fins al 5 d’abril a les sales de col·lecció d’art romànic de la col·lecció del MNAC.

La presència d’aquests treballs reunits ara dins el context de la col·lecció d’art romànic planteja des del present noves formes d’interrogació del passat, obrint una relació amb el temps més plural i complexa.

Comentaris
To Top