Ciutat

Tot el que has de saber sobre el primer cap de setmana sense confinament comarcal

Un control dels Mossos d'Esquadra per evitar que la gent se salti el confinament durant el cap de setmana / ACN

El confinament municipal va entrar en vigor el 7 de gener i, posteriorment, el 8 de febrer, va passar a ser comarcal. Ara som a les portes del primer cap de setmana en què es permet la mobilitat entre comarques. Hi ha, però, una sèrie de condicions que afecten la mobilitat i que cal tenir en compte.

La condició més important és que només et pots desplaçar amb els membres de la unitat de convivència. És a dir, la bombolla amb qui comparteixes habitatge. Estan incloses també “persones cuidadores i/o de suport per evitar l’aïllament social”.

En aquest grup no estan incloses les parelles, els amics o els familiars amb qui no es conviu.

Com demostro la meva bombolla de convivència?

Primer de tot, caldrà dur una declaració d’autoresponsabilitat que justifiqui el motiu de desplaçament, on apareix l’excepció permesa de desplaçar-se amb la unitat de convivència. Per demostrar la pertinença a aquesta unitat de convivència, les persones que viatgen poden presentar el DNI; el llibre de família; un contracte de lloguer o certificats de convivència que emeten els Ajuntaments de forma gratuïta.

D’altra banda, no hi ha impediments perquè les persones viatgin soles per Catalunya. És per això que, tot i que no està permès que quatre amics de Sabadell es desplacin junts a fora de la comarca, res no els impedeix que viatgin per separat i es trobin posteriorment.

Ara bé, les reunions socials estan permeses només per a un màxim de 6 persones.

Què canvia a partir de Setmana Santa?

A partir del 26 de març, s’endureixen les restriccions. Les trobades socials a fora de casa, com a molt, seran de 4 persones. Als espais privats, d’altra banda, només estaran permeses entre persones que convisquin. Què vol dir això? Ningú amb qui no convisquis no podrà entrar a casa teva.

Comentaris
To Top