Ciutat

Així és com està previst que se celebri Sant Jordi

Primer Sant Jordi d'Estiu a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El Procicat ja ha donat llum verda al pla específic per a la diada de Sant Jordi a Catalunya. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, n’han signat l’aprovació, elaborada coordinadament entre la conselleria de Cultura i els gremis d’editors, llibreters i floristes de Catalunya. Com ja s’ha avançat, la celebració es farà a tots els municipis amb una “mirada descentralitzadora”, segons la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i s’allargarà els dies previs i posteriors al 23 d’abril per “esponjar” l’activitat.

Les parades se situaran en espais perimetrats a l’aire lliure, amb control d’accés i parades professionals al carrer. També estableix un protocol específic per a les signatures d’escriptors, prioritzant-ne la petició prèvia.

El document també distingeix mesures en funció de si es tracta de Barcelona, de ciutats de més de 5.000 habitants –amb prioritat perquè hi posin parades els professionals de les llibreries i les floristeries- o de menys de 5.000 habitants (el 80% dels municipis de Catalunya), en què podran instal·lar parades entitats i organitzacions. Seran els mateixos ajuntaments els que acabaran de definir el detall de la celebració als seus municipis.

Comentaris
To Top